За Европа въоръженията, с които се похвали Путин, имат второстепенно

...
За Европа въоръженията, с които се похвали Путин, имат второстепенно
Коментари Харесай

Bild: Москва има с какво да унищожи Берлин и без новото супероръжие на Путин

За Европа въоръженията, с които се похвали Путин, имат второстепенно значение, тъй като за нея занапред има прекомерно действителна и напълно близо опасност. За нея написа немският публицист Петер Тиде в материала под заглавие „ BILD auf der Spur von Putins Atom-Raketen ”.

В публикацията става дума за ракетите „ Искандер”, които заплашват Европа и могат да унищожат Берлин, намиращ се на по-малко от 500 км от стартовите позиции на ракетите в Калининград, посред източните територии на Европейски Съюз сред Полша и Литва.

Журналистът Петер Тиде потегля от Солдатов по пътечки през гората и доближава до огромна жълта врата с емблемата на съветските ракетни войски. До 2000-та година тук са се намирали нуклеарни оръжия, ориентирани към Германия и Западна Европа.

Опасността се завръща в горите към Солдатов и там по цялата Калининградска област още веднъж се разполагат подразделения на нуклеарните сили на Русия, написа таблоидът Bild. Този път те не са ориентирани към цялата Западна Европа, а към някогашните съдружници Полша, Чехия, източната част на Берлин, Прибалтика и Скандинавието.

Според създателя на обявата, новата задача на съветските подразделения в района е да „ основат опасност за новия зложелател на неговия праг”. Например в Черняховск (някога именуван Инстербург) на час пътешестване с кола се разполага 152-а съветска гвардейска ракетна бригада. Подобни подразделения непрекъснато се разполагат в горичките и низините, нормално край дребни рекички добре замаскирани измежду дървета и хълмове. В региона непрестанно се разместват модерни мобилни ракети „ Искандер”, по тази причина пътищата са разрушени до неразбираемост. Патрули непрекъснато управляват периметъра.

Техниката и цели подразделения се реалокират и си сменят местоположението, обаче една околност постоянно остава без промени в продължение на десетилетия. Според Bild, става дума за двете прилежащи села Колосовка и Переславское източно от Калининград. Според журналиста, точно там се намира централният команден пункт на стратегическите нуклеарни войски на Русия в района – „ нуклеарният форпост на Путин посред Източна Европа”.

В Переславское неугледен път, минаващ измежду руски панелни здания, води към командния център на нуклеарните сили на Русия в района, откъдето при положение на война се ръководи старта на ракетите. Именно тук идват заповедите от московския Кремъл на към 1000 км и точно тук вземат решение по кое време и къде би трябвало да се реалокират съветските ракети, отбелязва Bild.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР