За едно ядене в психиатриите на човек се полагат 64

...
За едно ядене в психиатриите на човек се полагат 64
Коментари Харесай

Омбудсманът: В социалните домове и затворите условията са фрапиращи

За едно ястие в психиатриите на човек се поставят 64 стотинки, или 1,92 лв. дневно, до момента в който в пандизите сумата е 4 лв. на ден. Условията в местата за отнемане от независимост и в обществените домове са ужасяващи и фрапиращи.
Това съобщи пред Нова тв омбудсманът Диана Ковачева.

По думите й сега местата за отнемане от независимост към този момент не са пренаселени като в предходни години. В Софийския затвор да вземем за пример от 2000 пандизчии сега има 600. Има опция тази институция да се реалокира.

“Oт години се знае, че изискванията там са тежки. Няма пресен въздух, няма светлина, има дървеници. Условията са неприятни освен за пандизчиите, само че и за надзирателите. В местата за отнемане от независимост не се работи със пандизчиите от позиция на обществени действия за тяхната ресоциализация”, разяснява Ковачева и добави, че изискванията в общежитието в " Кремиковци " също са извънредно неприятни.

Общественият бранител изясни, че се ревизират и обществени домове. По думите й в Дома в Пловдив изискванията не са неприятни, както в някои други такива и пандизите, а казусът е в неналичието на човешко отношение. Според нея грижата за хората потребителите на Центъра е несъответстваща.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР