За едно работно място в община Плевен се конкурират шестима

...
За едно работно място в община Плевен се конкурират шестима
Коментари Харесай

За едно работно място в община Плевен се конкурират шестима незаети

За едно работно място в община Плевен се конкурират шестима незаети, регистрират от Дирекция " Бюро по труда " в града. От там показват, че се търсят служащи за съвсем всички стопански сфери. Засилен е ползата към приблизително и висококвалифицираните механически експерти.

През октомври декларираните свободни работни места през месеца са 246, а общо оповестените - 312. Отчита се наклонност на увеличение на свободните позиции, разясняват от Бюрото по труда.

През предишния месец записаните безработни в бюрото са 2276. Равнището на записаната безработица е 4,6 %. По този индикатор община Плевен е с по-ниски стойности, съпоставено с общия за страната - 5,49 на 100 и от нивото за региона, което е 7,3 %.

Регистрираните безработни младежи до 29 години, в това число, са 342, а дълготрайно безработните лица, които имат регистрация над 12 месеца в трудовото бюро, са 553.
Започналите работа през миналия месец са 251, като 130 от тях са устроени на работа с дейното ходатайство на Бюрото по труда. Други 12 са постъпили на субсидирани от

Агенцията по заетостта работни места. Отпадналите от регистрация по разнообразни аргументи са 118 души.

155 безработни са включени в курсове по преквалификация, проведени от обществените сътрудници на Агенцията по заетостта.

Припомня ме, че нивото на записаната безработица в община Плевен през септември бе 4,5 %, което е под междинното за страната от 5,3 на 100.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР