За едно необичайно сътрудничество научаваме тази седмица. Известното гейм студио

...
За едно необичайно сътрудничество научаваме тази седмица. Известното гейм студио
Коментари Харесай

Mozilla и Ubisoft представиха Clever-Commit AI

За едно извънредно съдействие научаваме тази седмица. Известното гейм студио Ubisoft, основатели на поредиците Assassin’s Creed, Far Cry, The Division, Watch Dogs и доста други известни видеоигри, и Mozilla, компанията зад известния браузър Firefox, оповестиха взаимния си план Clever-Commit. Става дума за образован консултант при програмиране, който да оказва помощ на разработчиците в тяхната работа. Платформата ще употребява изкуствен интелект и ще следи за повтарящи се модели и условности, като ще може да планува дали нанесена смяна в кодовата база няма да сътвори спор с друга част от към този момент приключената работа. За тази цел, Clever-Commit ще се учи от предходни неточности и нанесени бъгове.

Clever-Commit е усъвършенствана версия на Commit-Assistant, първообраз, показан от Ubisoft La Forge предходната година. La Forge е изследователско звено на френското студио в Монреал, което работи в тясно съдействие с университетски институции. Ubisoft показват, че все още, Clever-Commit има способността да разпознае неточности в кода със 70% акуратност. От Firefox декларират, че задачата е когато системата влезе в цялостния работен развой по основаването на нови версии за браузъра, Clever-Commit да разпознава три до четири от пет неточности още преди да са нанесени публично.

Двете компании са обнадеждени, че планът ще спомогне за това Ubisoft да показва още по-добри и изчистени от бъгове видеоигри, а Mozilla – още по-стабилни версии на Firefox.

„ Чрез съчетание на системата за следене на грешките и тази за надзор на версиите, Clever-Commit употребява изкуствен интелект, с цел да засече повтарящи се модели на програмни неточности, базирайки се на развиването на софтуера. Това разрешава да бъдат адресирани бъгове на един стадий, на който оправянето на неточности е доста по-евтино и лишава надалеч по-малко време, в сравнение с при излизането на готовия артикул “, пишат Mozilla.

Ubisoft към този момент употребяват интензивно Clever-Comit в своята работа: в Rainbow Six Siege и във For Honor.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР