За една майка, независимо дали върши работа извън дома или

...
За една майка, независимо дали върши работа извън дома или
Коментари Харесай

5 съвета за майки, които нямат време, но са претоварени с работа

За една майка, без значение дали прави работа отвън дома или в него, в никакъв случай няма задоволително време, с цел да свърши всичко. Животът е като ураган, който я тласка от една задача към друга. Резултатът най-после може да е чувство, че не се оправя с нищо. Това може да докара и до напрежение в фамилията и кавги с децата или брачна половинка. Ето за какво Aleteia.org дава пет съвета на тези майки, които непрекъснато имат задания, само че не могат да си разпределят вярно времето:

Подредете своите цели

Майките би трябвало да създадат лист със своите цели, с цел да могат да спестят време от ненужните неща, или най-малко не от толкоз значимите. Можете да обсъдите това със своя брачен партньор. Подредете по значимост своите цели – превозване на време със фамилията, ревизиране на значими файлове, домакинска работа или извършения – и денят ви ще е по-подреден.

Внимавайте за тези действия, които засмукват времето

Има действия, които без да усещате засмукват вашето време. Такива да вземем за пример са моментите, когато решавате незабавно да се обадите на своя другарка, когато ви изскочи нещо в главата, или решите да споделите някоя клевета. Готвенето също лишава доста време. Помислете при идващото влизане в кухнята да извършите едновременно няколко порции и на другия ден единствено да стоплите към този момент готовото ядене. Случва ли се постоянно да отивате до магазина? Помислете да го вършиме един път седмично със лист от артикули, които да ползвате през идващите дни.

Бъдете реалисти

Едно домакинство с дребни деца в никакъв случай няма да бъде безупречно. Не се стресирайте, в случай че не сте имали време да почиствате през уикенда, както е планувано. Ще бъдете по-малко изтощени, в случай че не сте прекомерно придирчиви към къщата си.

Помислете за къса молитва

Често е доста мъчно да намерите време за всекидневен миг на молитва, само че молитвата носи мир, гони напрежението и ви разрешава да управлявате по-добре своите цели. Времето, отдадено на Господа, в никакъв случай не е изгубено време.

Помнете, че отговорността за дома не е единствено на дамата

Обсъдете със брачна половинка си какви задания той би могъл да поеме постоянно. Такива действия може да са извършването на покупки, както и карането на децата до учебно заведение. Включете и децата си в домакинските каузи от най-ранна възраст. Дори дете на три години може да сложи мръсната паница в мивката. Това ще построи привички у децата, а като пораснат, ще могат да правят и други значими неща – като стартиране на прахосмукачка и разчистване на стаята.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР