За единадесети пореден път Банско стана най-добър ски курорт на

...
За единадесети пореден път Банско стана най-добър ски курорт на
Коментари Харесай

За единадесети пореден път Банско стана най-добър ски курорт на България

За единадесети следващ път Банско стана най-хубав ски курорт на България. Това присъдиха посредством анонимно гласоподаване експерти, работещи в ски промишлеността, консуматори на услугата, туроператори, сътрудници и медии, които гласоподаваха анонимно сред 26 юни до 13 октомври на уеб страницата на международните ски награди - www.worldskiawards.com.

Още две от влиятелните статуетки отиват в курорта. " Кемпински хотел Гранд Арена " бе избран за най-хубав ски хотел у нас, а премията за най-хубава вила отиде за първи път в " Даяна Рос ". Хотел " Алпин " в Боровец резервира наградата за най-хубав бутиков хотел.

Тази година в анонимното гласоподаване още веднъж се включиха над 4 милиона души, което значи, че допитването е не просто най-голямото в сектора, а и едно от най-глобалните, провеждани въобще.

Ски туризмът съставлява жизненоважен сегмент от международния пазар на пътувания и туризъм. Приблизително 400 милиона пътувания на скиори се правят всяка година в над 2500 ски курорта по целия свят, които оферират над 6 милиона хотелски кревати.

Банско е един от единствено четирите курорта, които преобладават в класацията от нейното основаване през 2013 година Със същото могат да се похвалят само австрийският Кицбюел, френският Вал Торенс, американският Диър Вали.

" Щастливи сме, че печелим този Оскар в региона на ски туризма за единадесети следващ път, тъй като това спомага за имиджа на града, на ски зоната и на България, като желано място за първокласно ски прекарване, където водещото е високото качество на услугата на извънредно атрактивна цена ", сподели Иван Обрейков. Mаркетинг шефът на концесионера Юлен АД, който стопанисва ски зоната в Пирин подсети, че до 15 декември всеки фен на зимните спортове може да се снабди със сезонна карта за оборудванията в Банско срещо 1500 лв., цена която остава непроменена от две години насам, макар високите инфлация и цени на енергоизточниците.

През лятото бе вложено в рационализиране на инсталацията за софтуерен сняг на водещата компания TechnoАlpin по дължината на целия ски път, което разрешава при удобни условия (температура под -2 градуса и ниска мокрота на въздуха) той да бъде заснежен в границите на единствено 72 часа.

Освен това за идния зимен сезон са закупени две нови съвременни снегоутъпкващи машини Leitner, които ще спомогнат за поддръжката на пистите на международно равнище.

Френският Вал Торенс завоюва премията за най-хубав курорт в света. За каране в свободен жанр е отличен швейцарския Лаакс. " Вербие " в Швейцария е отличен за хотел №1 в света, а най-хубавият нов е японския " Сецу Нисеку ". " ХакуВилас " в Япония взема наградата за бутиков хотел, а тази за " зелен " хотел е за " Рокризорт " в Швейцария. Вила №1 е " Връх Цермат " в Швейцария. Призът за концесионер отива при " Берхбан ", която ръководи Кицбюел, а този за група е за " Компани дьо Алпс " във Франция. " Ски Дубай " е отличен за курорт на закрито. Туроператор №1 е " Сънуеб ", а " Лео Трипи " взема този на травъл сътрудник. " Северно прелъщение " в Канада прибира статуетката за топкурорт за хелиски, а " Сноу Каб " - тази за най-хубав оператор на прехвърляния.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР