За единадесета поредна година, в Регионална библиотека Сава Доброплодни -

...
За единадесета поредна година, в Регионална библиотека Сава Доброплодни -
Коментари Харесай

Седмица на любовта в Регионалната библиотека на Сливен

За единадесета поредна година, в Регионална библиотека „ Сава Доброплодни ” - Сливен ще се организира Седмица на любовта,посветена на празника на влюбените - Св. Валентин, един от най-обичаните от младежите, а и от всички влюбени празник.

И тази година на това прелестно възприятие са отдадени редица начинания проведени от Република България ”Сава Доброплодни ”. Замислени като провокация за осмисляне на празника „ Св. Валентин “, който се смята за привнесен в България, деянията, включени в програмата, целят да провокират интереса на от ден на ден младежи и желанието им да се срещнат с любопитни обстоятелства за празника от 14 век до наши дни; да се срещнат с топ ранглисти на най-четените „ безконечни “ романи на български и световноизвестни създатели отдадени на най-великото чувство; да се насладят на шедьоври на изобразителното изкуство и на музиката въодушевени от любовта; да проследят историята на един от станалите наложителни атрибути на празника – картичките „ валентинки “ - от неповторима сбирка на експонати от 19 и 20 век; да споделят за какво обичат празника и какво е за тях любовта, да се опитат да дадат пояснение за неповторимото изпепеляващо, само че и съграждащо възприятие, съчетаващо блян, страст, отдаденост, което просто идва и прекатурва целия ти свят.

Програмата на Седмицата на любовта включва: презентации „ На крилете на любовта с най-популярните любовни романи и филми, музикални шлагери и шедьоври на изобразителното изкуство “; презентации „ История на празника „ Св. Валентин “ и традициите за отбелязването му по света “, както и показване на топ ранглисти на най-хубавите тийнейджърски романи отдадени на любовта; показване на книгата на Катя Кузмова-Зографова „ Световете на Яворов – неговите любови, дела, стихове, пристрастености и загадки “; художествено-документална галерия „ С обич за теб! – картички „ валентинки “ и истински пожелания от предишното и през днешния ден “, с 50 истински експоната из фондовете на ИМ - Горна Оряховица и модерни ръчно направени картички.За учениците е готова и анкета „ Какво е обич? ” и лотария с любовни стихове.

В международната поетична съкровищница най-хубавите стихотворения са отдадени на нея - на любовта - огромната, вероятната, невъзможната, красивата, остарялата, първата, мечтаната, несбъднатата, само че незабравена и вдъхновяваща. Като трогателен свършек на Седмицата на любовта на 16 февруари от 17:00ч. за феновете на поезията ще се състои литературна вечер „ Поетесите на Сливен за любовта “. Ще прозвучат стихове отдадени на най-великото и възвишено възприятие на над 15 сливенски поетеси.

На 14 февруари всеки клиент на библиотеката ще получи като подарък свитък с прелестно стихотворение отдадено на любовта.

Груповите визити ще се правят по авансово конкретизиран график.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР