За движение по пътя до курорта Златни пясъци, летището и

...
За движение по пътя до курорта Златни пясъци, летището и
Коментари Харесай

Без винетки до Златни пясъци, летището и гробището

За придвижване по пътя до курорта „ Златни пясъци ”, летището и новите варненски гробища няма да е нужна винетка. Пътна такса няма да се дължи и за прилагане на пътищата сред Варна и селата Звездица, Константиново, Тополи и Казашко.Това съобщи кметът на Варна Иван Портних

Той увери, че е реализирана договореност с Агенция „ Пътна инфраструктура ” тези прави да бъдат изключени от листата с пътища, по прекосяването по които е нужна винетка.

Посочените пътища попадат в обсега на Общия организационен проект на Варна. Разумно е те да бъдат изключени от републиканската пътна мрежа, посочи кметът.

Община Варна ще поеме стопанисването, само че прехвърлянето ще стане след привършване на ремонтите, които се правят сега на някои от посочените прави. Нужните средства са във опциите на Общината и няма да затруднят генерално бюджета.

Ако зимата е благосклонна, новата част на бул. ”Левски ” може да бъде приключена и пусната в употреба през втората половина на април, разгласи още кметът. Той увери, че строителните действия по всички сектори сега се правят интензивно.

Предстоят 4 превключвания на водопроводи, които ще доведат до прекъсване на водата в разнообразни зони. Проведени са редица работни срещи както с представители на строителните компании, по този начин и с представители на ВиК-Варна, изясни варненският кмет. Неговите упования са този път всички периоди за прекъсване на водата да бъдат спазени.

След създаване на новите водопроводни връзки ще останат единствено пътни действия. Сред тях са създаване на кръговото кръстовище на „ Левски ” с бул. ” Цар Освободител ” и моста на ул. ”Прилеп ”.

В идващите месеци ще стартират нови пътни поправки. Предстои възобновяване на бул. ”Съборни ” и улиците „ Цар Симеон ” и „ Михаил Колони ”. Работата по дребните улици е измежду главните цели пред общинската администрация през 2019 година Вниманието в тази посока ще бъде ориентирано след привършване на работата по главните пътни артерии.

Цялостното прекосяване към електронни карти и електронни билети във варненския градски превоз може да стане през март, предвижда Иван Портних. По думите му всички линии са във функционална подготвеност за въвеждане на електронната билетна система. До края на януари или средата на февруари би трябвало да завърши процесът по дооборудване на най-новите 15 рейса на „ Градски превоз ” и десетте коли, които се употребяват чартърен от Пловдив. Необходимо е и Общинският съвет да утвърди новата превоза и нова тарифна скица.

Общинското сдружение „ Градски превоз ”, което по силата на новия план ще обслужва всички линии, има потребност от 80 нови рейсове, макар че през последните години се снабди с 30 нови тролейбуси и 85 нови рейсове. За обезпечаване на средства за закупуване на още нови машини се работи интензивно и по линия на европейските стратегии.

Цената от 1 лев за пътешестване не покрива действителните разноски на " Градски превоз ". Цената за жителите обаче няма да се трансформира, безапелационен бе кметът. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР