За два неизвестни факта за епидемията от коронавирус, които може

...
За два неизвестни факта за епидемията от коронавирус, които може
Коментари Харесай

Коронавирусът върлува в Европа от края на ноември

За два незнайни обстоятелството за епидемията от ковид, които може би изясняват високата смъртност от заболяването в Италия, оповестява Би Би Си.

Британската социална медия, в своята версия на съветски език, заключи два незнайни обстоятелството за развиването на епидемията в Италия.

Според научния сътрудник на Би Би Си Николай Воронин, който се опира на данни на италиански учени от университета във Филаделфия, коронавирусът се е популяризирал в Италия, забележете... в средата на месец декември.
Това се случва седмици преди Китай да разгласи, че в региона на Ухан има случаи на пневмония, за която се предполога, че е провокирана от нов ковид, а точно Sars-Cov-2, пораждащ болестта Covid-19.

Никой не е предполагал, че нов вирус се популяризира измежду хората и не е взел ограничения за прекъсване на болестта. Мерките са взети чак в края на февруари. Ако това е по този начин, този вирус се е маскирал измежду сезонната грипна вълна и доста хора са го срещнали, като са мислели, че са заболели от грип.

Втората съществена причина за високата смъртност в Италия, съгласно научния сътрудник на Би Би Си, е огромното потребление на антибиотици.

Два, три пъти по-често са се предписвали антибиотици, което в изискванията на разпространяваща се короновирусна зараза е асъдействало за по-високия брой смъртни случаи, когато болестта е предизвиквало и бактериални инфекции и пневмонии при по-възрастните пациенти, а този вид пневмонии се лекуват с антибиотици. При по-високата устойчивост на бактериалните инфекции към антибиотиците там, това води и до по-висока смъртност.

Но по-интересна е първата версия. Според нея коронавирусът е бил към този момент в Италия, в средата на декември - оповестява се за 40 случая на заболели с тежки бронхопневмонии в Ломбардия, за това са писали локалните вестници, заболелите са настанени в лечебни заведения по това време, а след излекуване, в средата на януари, се е оказало, че имат антитела към ковид.

Това значи, че болестта се е разпространявала свободно повече от 2 месеца в северните региони на Италия и това е довело до многочислените случаи на тежко заболели, а след това и на умряли.

Това обаче слага ред други въпроси - от кое място е тръгнала епидемията, за какво в Италия има случаи на ковид още през декември, а в Ухан се оповестява за това в края на декември. СЗО не е знаела за това и разгласи пандемия чак през март.

Това значи нещо напълно ново, в случай че несъмнено това е правилно - че епидемията от ковид циркулира измежду популацията на планетата от края на ноември, тъй като няма причина да се появи в Италия, с тежко заболели в средата на декември, а да не се е популяризирала и в други страни и континенти.

Логично е да се допусна, че вирусът е почнал да заразява хора в края на ноември, с цел да стане допустимо тези 40 италианци да развият тежки пневмонии към средата на декември.

На тези въпроси Би Би Си не дава отговор и повече информация, само че те са естествени и в този момент ще чакаме ново удостоверение на тези изказвания.

Според медията, няма изясненост и по един различен доста значим въпрос - за какво някои хора карат заболяването безусловно безсимптомно - до 25 % от вирусоносителите нямат никакви признаци. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР