За два месеца - март и април, Белгия е похарчила

...
За два месеца - март и април, Белгия е похарчила
Коментари Харесай

Белгия похарчи над €1 милиард за обезщетения за безработица

За два месеца - март и април, Белгия е похарчила 1,3 милиарда евро за изплащането на компенсациите на всички работещи, които наложително трябваше да си останат в къщи поради ковид.

В началото на коронакризата белгийското държавно управление вкара мярката краткотрайна безработица за работещите във всички предприятия, която наложително трябваше да затворят. Държавата пое изплащането на 70% от заплатите на 1,2 млн. белгийци и досега за това са изхарчени милиард и 300 милиона евро. Освен върху превоза и туризма, най-големият удар се стовари върху заведенията и магазините. По време на карантината в Белгия отворени останаха само питателните магазини и аптеките.

" Правителството отпусна награда на притежателите на всички заведения, които трябваше да затворят порти в размер на 4000 евро през първия месец и след това по 160 евро дневно. Това е нещо и ние сме удовлетворени, само че изобщо не е задоволително. Малко кафене би могло да преживее с тези пари, само че заведенията за хранене - сигурно не могат. Значителна част от спестяванията ни бяха изхарчени ", сподели Вероник Бомбек, притежател на ресторант, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР