За два дена над 120 души от три пенсионерски клуба

...
За два дена над 120 души от три пенсионерски клуба
Коментари Харесай

Кампания позволи на 120 пенсионери от Луковит и Червен бряг прегледат безплатно зрението си

За два дни над 120 души от три пенсионерски клуба в Червен бряг и Луковит са се присъединили в националната акция „ Право на зрение “. За хората от третата възраст в двата града бяха проведени безвъзмездни прегледи за обществено значими очни болести. Партньор на акцията е доцент доктор Весела Иванчева от Катедрата по очни заболявания на Медицинския университет в Плевен, оповестиха от Института за здравно обучение.
„ Начални признаци на катаракта бяха открити при повече от 90 на 100 от участвалите в прегледите. Според актуалната офталмологична просвета катарактата се отстранява сега, в който стартира да пречи на зрението. Не се чака да „ узрее “, както е било разбирането преди “, твърди доцент Иванчева.
Целта на акцията е ранно разкриване на очни болести, причиняващи слепота. На първо място по причина за слепота в света е катарактата – така наречен старческо перде. Кампанията е ориентирана към хората над 60 години, тъй като те са застрашени от болестта.
През 2018 година Национална акция „ Право на зрение “ е посетила над 50 дребни обитаеми места. С поддръжката на специалисти-офталмолози са прегледани над 5000 души, разясняват от Института за здравно обучение.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР