За догодина Алпин ще разчита на двама френски пилоти за

...
За догодина Алпин ще разчита на двама френски пилоти за
Коментари Харесай

Алпин дава равен шанс на Окон и Гасли

За следващата година Алпин ще разчита на двама френски водачи за акцията си във Формула 1: Естебан Окон и Пиер Гасли, който идва на мястото на Фернандо Алонсо. Двамата французи са имали проблеми в общуването си преди време, само че изпълнителният шеф на компанията Лоран Роси е убеден, че двамата ще подходят професионално към работата си за отбора.

“При нас няма да има разделяне на първи и втори водач - съобщи Роси. - Сега при Окон и Алонсо нямаме първи и втори водач, няма да има и при Окон и Гасли. За нас те са с еднакъв статут. ”

Роси даде да се разбере, че в Алпин чакат доста от двамата си френски водачи.
 Алонсо подлага на критика остро Алпин Алонсо подлага на критика остро Алпин
“Един водач, който към този момент е навършил 26 години и към момента не е станал международен първенец, несъмнено би трябвало да се запита дали е кадърен да направи нова, доста по-голяма крачка напред - добави Роси. - Надявам се, че Окон и Гасли ще покажат тъкмо това, а и ние имаме потребност от Пиер, с цел да продължим да се развиваме като тим. Подписахме с него тъй като той дава отговор на всички критерии, които са значими нас, а също така той е французин. Идеята ни беше да съберем в Алпин двамата най-хубави водачи, които са на пазара, с цел да продължим да се развиваме. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР