За доброто здраве на сърцето не са опасни единствено излишните

...
За доброто здраве на сърцето не са опасни единствено излишните
Коментари Харесай

Учен разкрива каква е връзката между силуета и здравето

За положителното здраве на сърцето не са рискови само непотребните килограми , значима в това отношение се оказва и формата на силуета на индивида , оповестява Франс прес.

Агенцията се базира на проучването на екипа на Хосе Медина-Ихохоса от клиниката " Майо " в град Рочестър, щата Минесота.

По думите на учения хората с обикновено тегло, само че с огромен стомах, са подложени на по-голям риск от сърдечни болести спрямо тези , които нямат огромен стомах, н о пък са затлъстели.

С други думи една непропорционална обиколка на талията се оказва по-голям рисков фактор, в сравнение с високият показател на телесната маса. Екипът от клиниката " Майо " проучил медицинските досиета на 1692 американци и европейци в интервала 1997-2016 година. Участниците били на възраст над 45 години. Било установено, че при крушовиден контур на тялото и при обикновено тегло съществува два пъти по-голям риск за насърчаване на сърдечна болест.

Обиколката на талията става проблематична тогава, когато тя надминава с 90 % обиколката на ханша при мъжете и с 85 % при дамите. Тогава приказваме за коремно затлъстяване.

Вижте още любопитни вести за здравословното хранене:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР