За добро или за лошо, вече въздухът в света има

...
За добро или за лошо, вече въздухът в света има
Коментари Харесай

Московски: За добро или за лошо, вече въздухът в света има цена


За положително или за неприятно, към този момент въздухът в света има цена и то на доста места, цената е много висока. При всички положения ограниченията, които са свързани с възстановяване качеството на въздуха костват нещо. Това сподели министърът на превоза Ивайло Московски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според транспортния министър, би трябвало да има спор, който да се организира в обществото в посоката на това каква цена е готово то да заплати за по-чист въздух, за несъмнено качество на въздуха. Ако този най-съществен, съгласно него, въпрос откри отговор, оттова нататък ще следват и всички ограничения, които държавните институции ще подхващат.

На днешния черен петък в столичен мол петима министри и един вицепремиер пристигнаха на конференция за „ Проблеми и решения за възстановяване на качеството на атмосферния въздух “. Тук бяха с изключение на екоминистърът и транспортният, министърът на енергетиката, на труда и обществената политика, на стопанската система и вицепремиерът Валери Симеонов.

Тя бе открита от министъра на околната среда и водите Нено Димов, който около черния петък потегли и с черна статистика. „ Европейската организация по околна среда в своя отчет споделя, че всяка година прибързано умират 520 000 души в Европа вследствие замърсяване на атмосферния въздух “, уточни той. Той уточни, че през днешния ден е национална конференция, само че през февруари в границите на председателството ще има и европейска. „ Като съответни замърсители по законодателство в действителност се гледа един цялостен набор, в които България съвсем няма проблем като се изключи един. Един проблем, само че той е сериозен и това са фините прахови частици.

Tози го имаме съвсем на всички места. В 25 града се мерят непрекъснато равнища, които са над пределно допустимите по законодателство “, уточни той.

Нямаме различен избор с изключение на да вземем превантивни, незабавни ограничения, сподели вицепремиерът Валери Симеонов. Председателят на парламентарната комисия по околната среда и водите Ивелина Василева, напомни проучването, съгласно което едвам 5% от българите считат, че качеството на въздуха в страната се е подобрило през последните години. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР