За днес в област Варна е в сила жълт код

...
За днес в област Варна е в сила жълт код
Коментари Харесай

Жълт код за Варна днес! Какво време ни очаква?

За през днешния ден в област Варна е в действие жълт код за вятър, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология. В следобедните часове се чака преминаването на леден фронт, вятърът ще се

ориентира от запад-северозапад и ще се усили до 20-22 m/s.

Минималните температури остават относително високи, оптималните ще са от 19° до 24°. За Варна оптималната температура към 23°. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта в намерено море 3. Температурата на морската вода от 14° по северното крайбрежие, до 16-19° по южното.

Днес сутринта по Черноморието и над крайните източни елементи на региона ще има забележителна ниска облачност, тук-там ще е мъгливо. Във вътрешността на Североизточна България /области Русе, Разград и Търговище/ денят ще стартира със слънчево време. Постепенно видимостта ще се усъвършенства, облачността краткотрайно ще намалее до слънчево време. Следобед от запад на изток ще премине фронт, още веднъж ще се заоблачи, ще завали дъжд, най-късно в Югоизточна България.

Във вечерните часове има условия за развиване и на купесто-дъждовна облачност и тук-там се чакат краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб до сдържан от юг-югоизток, след прекосяването на фронта ще се обърне от запад-северозапад и краткотрайно ще се усили. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР