За девета поредна година Столична библиотека провежда една от емблематичните

...
За девета поредна година Столична библиотека провежда една от емблематичните
Коментари Харесай

Интерактивни играчки, книги и две изложби в кампанията „Зелени библиотеки“

За девета поредна година Столична библиотека организира една от емблематичните си начинания – „ Зелени библиотеки “. Целта на акцията е да насърчи четенето от ранна детска възраст, както и да притегли нови читателски публики, съобщи кореспондент на БГНЕС.


В съботния ден самодейността се намира в парк „ Гео Милев “. Там са подредени две изложения. Експозицията „ Голямата София “ наблюдава присъединението през 1938 година на околните до София села – Бояна, Княжево, Горна Баня, Надежда, Слатина, Драгалевци в Столична огромна община. Изложбата „ Из парковете на София – минало и настояще “ показва любопитни фотоси и документи за историята, построяването и обновяването на известни столични паркове и градини.


Георги Арсов е един от участниците в самодейността. Пред БГНЕС той описа, че тя цели да накара повече хора да се извърнат към книгите. „ Посредством детски книги и музика децата могат да се извърнат към книгите и да стартират да ги обичат от една възраст, която е доста значима “, показа Арсов. Самият той за повторно се включва в самодейността. „ Много ми харесва да съм част от начинания, които поддържат книгите. Без тях светът би бил доста печален и тъмен “, добави Арсов.


Той означи, че участниците в самодейността са повече и съгласно него броят им ще се усилва в бъдеще. „ Ако повече хора вършат такива начинания, в случай че повече хора се обръщат към книгите, в случай че повече хора четат и осмислят, мисля че ще живеем в един малко по-хубав свят, тъй като през днешния ден той е доста тъмен. Такива начинания са необичайност, а те би трябвало да са повече, в сравнение с това сиво всекидневие “, счита Георги Арсов.


Столична библиотека продължава самодейността си „ Споделени книги – Вземи, прочети, върни “. В днешния ден като нови читатели на библиотеката са се записали над 210 читатели.

Пред БГНЕС Камелия Конева изясни, че над 10 години Столична община предлага занимания с технологии за своите читатели. „ Днес сме донесли една дребна част от нещата, които притежаваме - роботчета пчелички, които могат да бъдат програмирани и посредством които децата се учат на обикновено програмиране “, сподели тя.

Освен роботчетата децата могат да рисуват и с химикалки за триизмерно изобразяване. „ Те работят на правилото на силиконовите револвери, само че с различен материал, който доста бързо се втвърдява и разрешава да се вършат триизмерни фигурки. За най-малките магнитният конструктор е огромна атракция “, описа Конева. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР