За девета поредна година служителите на ЕЙ И ЕС България

...
За девета поредна година служителите на ЕЙ И ЕС България
Коментари Харесай

ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ зарадва децата от социално слаби семейства в Гълъбово за девета година


За девета поредна година чиновниците на ЕЙ И Европейски Съюз България зарадваха децата от обществено слаби фамилии в Гълъбово с топли облекла и обувки. В навечерието на най-светлия християнски празник – Коледа, изпълнителният шеф на ЕЙ И Европейски Съюз България Иван Цанков и изпълнителният шеф „ Експлоатация “ Тодор Бележков връчиха дарове на децата в границите на обичайна самодейност на компанията „ Дървото на ангелите “. Инициативата, финансирана със средства на чиновниците на компанията, има за цел да подкрепи децата от фамилии с ниски приходи, като им обезпечи нужните за зимата якета и ботушки.

С помощта на общината в Гълъбово, ЕЙ И Европейски Съюз България събира данни за нуждаешите се деца във възрастовата група от 1 до 7 клас и след консултация с учителите им дефинира потребностите на всяко дете. След като бъде събрана информацията за нужните бройки якета и ботушики, чиновниците на компанията набират средствата посредством присъединяване в благотворителна лотария.

165 деца ще бъдат подкрепени от самодейността „ Дървото на ангелите “ през 2018 година. „ Грижата за общностите, в които работим, е измежду целите на нашата стратегия за корпоративна обществена отговорност. За мен е голямо наслаждение и горделивост, че към този момент за десета поредна година чиновниците на ЕЙ И Европейски Съюз България демонстрират своята съпричастност към потребностите на децата и подаряват средства за финансиране на акцията “, означи Иван Цанков.

ЕЙ И Европейски Съюз участва от 2001 година в България и най-големият вложител в енергийния бранш за последните 29 години с инвестиции, надхвърлящи 1,6 милиарда евро. ЕЙ И Европейски Съюз България е притежател на най-новата и съвременна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово”, на Съоръжението за депониране на боклуци край село Обручище, както и мажоритарен притежател на ЕЙ И Европейски Съюз Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „ Свети Никола”, край Каварна.

Корпорацията ЕЙ И Европейски Съюз (NYSE:AES) е международна енергийна компания, която е включена в листата Fortune 500. Компанията обезпечава налична и устойчива сила в 15 страни посредством разнороден портфейл от разпределителни компании, както и посредством топлоелектрически централи и планове за възобновими енергийни източници
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР