За десните политически сили вероятно г-жа Мария Габриел е добра

...
За десните политически сили вероятно г-жа Мария Габриел е добра
Коментари Харесай

Петър Витанов: Личността на Мария Габриел няма общо с подкрепата за правителство, БСП няма място в десен к...

„ За десните политически сили евентуално госпожа Мария Габриел е добра кандидатура. Познаваме се, работим дружно, сътрудничим с нея, кооперативна е. Това евентуално е кандидатура, която търси да укрепи интернационалните партньорства на България. Но личността на госпожа Мария Габриел няма общо с възможна поддръжка за сходно държавно управление от страна на социалистическата партия. Не би трябвало да сме нито пето колело, нито смокинов лист. Може би е изкушаващо за някои хора да са министри, само че това би довело до края на нашата партия “, разяснява Петър Витанов препоръчаната от ГЕРБ-СДС кандидатура за министър председател с първия мандат.

 

Според Витанов и след тази номинация възможностите за държавно управление не са огромни.

„ Застъпвам мнението, не от в този момент, а още от изборите, че не чакам държавно управление. Разглеждам процесите, които вървят сега, като опит на политическите партии да трансферират отговорността. Демонстрира се, че се поставят нужните старания. Но никой няма интерес да прави кабинет преди локалните избори. Резултатите от локалния избор дават правоспособност на партиите за 4-годишен интервал. Това сигурно ще бъде калкулирано от тях “, счита той.

 

„ Ако има предварителни избори Българска социалистическа партия в настоящето си положение и с управление, няма капацитет за напредък. Хората, които сега са отпред на партията са се трансформирали в посмешище за дейните български жители. Основният % от гласоподаватели са над 75 години, което не дава вероятност за бъдещето. Трябва да се сменят и хората, и политиките, с цел да върнем доверието “, счита още Петър Витанов.

Големият грях на управлението на Българска социалистическа партия е, че лишава България от обикновено и огромно ляво, сподели още евродепутатът. Именно за него ще се приказва на проведения от Делегацията на българските социалисти „ Форум за прогресивни леви решения “, който ще се организира в петък в София.

 

„ Искаме да покажем, че лявото може да бъде атрактивно. Че социализмът не е отживялост от 19-ти век. Да напомним, че левият прочит е в основата на справедливостта, че единствено той може да даде решения, които да преодоляват големите неравенства, да води естествена борба с капитала. Да дадем на практика решения на настоящите тематики като климатични промени и енергиен преход. Да сложим на масата тематиката за налозите за богати и небогати “, разяснява Петър Витанов.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР