За Деня на Земята - 22 април, доброволците на „Младият

...
За Деня на Земята - 22 април, доброволците на „Младият
Коментари Харесай

Младият Пловдив чете с куп игри за Деня на Земята СНИМКИ

За Деня на Земята - 22 април, доброволците на „ Младият Пловдив чете “ проведоха просветителна презентация и спортни игри на екологична тема за първокласниците в СУ „ Димитър Матевски “.



Фокусът на игрите беше разделното събиране на отпадъците и преработването. По тристепенното спортно трасе имаше разнообразни трудности, които учениците преодоляха сполучливо, демонстрирайки знанията си за разделно събиране на отпадъците. За децата събитието протече извънредно занимателно и положително, а за всеки клас бяха готови специфични тематични дарове от „ Екопак – България “ и издателска къща „ Жанет 45 “. За библиотеката на учебното заведение имаше подаръчен комплект, включващ книжки за учениците.

Теодора Мерланова, заместник-директор на учебното заведение, благодари за положителната организация и спазването на ограниченията за сигурност за всички участници. Тя акцентира значимостта на такива интензивности, които подчертават вниманието на учениците към запазване на околната среда.



С тази самодейност фестивалът „ Пловдив чете “ се трансформира в идея, която събира хората оттатък книгите.

Събитието се реализира с поддръжката на самодейността ЗаАсеНОВград, Екопак България и БГ Бъди Активен. „ Младият Пловдив чете “ продължава с още събития, които въодушевяват четящите хора.

Заповядайте и Вие!

фотоси: Марина Мирчева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР