За да запазите приятелството си, когато между вас са прехвърчали

...
За да запазите приятелството си, когато между вас са прехвърчали
Коментари Харесай

Как да запазите приятелството си след краткотраен флирт

За да запазите другарството си, когато сред вас са прехвърчали искри, се изискват не малко старания и взаимни отстъпки. Трябва ясно да покажете какъв брой доста държите на този човек и една такава преживелица няма да унищожи връзката ви. Стъпка по стъпка би трябвало да търсите изхода от обстановката, с цел да оставите този несръчен миг зад тила си.

Предлагаме ви няколко разновидността и метода да запазите другарството си, макар че е премината една граница, която надали сте предполагали, че ще остане преодоляна.

Възстановяване на доверието, в случай че е належащо

Доверието е основополагащ аспект на всяка връзка и в случай че е нарушено, е належащо да се възвърне, с цел да запазите другарството си. Това може да включва неприкритост, почтеност и поредност, отразяващи прозренията на теорията на доверието за това по какъв начин доверието е композиция от предсказуемост и надеждност.

Култивиране на взаимното почитание

Взаимното почитание е в основата на всяка трайна връзка. В другарските връзки то значи основаване на пространство, в което и двете лица признават и утвърждават възприятията, решенията и границите на другия. Когато има взаимно почитание, и двамата другари се усещат чути, разбрани и оценени. Това е среда, в която всеки човек се усеща в сигурност да показва себе си, без да се опасява от наказание. Ако желаете да съживите другарството си, то уважението би трябвало да бъде водещо.

 Как да запазите другарството си след временен флирт Как да запазите другарството си след временен флирт

Укрепване на другарството

Дейностите, които и двамата другари харесват, работят като лепило в една връзка. Когато се сближавате поради обща пристрастеност или занимание, не просто прекарвате време дружно, а създавате трайни мемоари, които припомнят за обичаните ви моменти от другарството си с другия човек. Тези споделени прекарвания са от решаващо значение за помрачаване на мимолетни моменти, като да вземем за пример изненадваща целувка, и вместо това за наблягане на многочислените позитивни взаимоотношения, които дефинират другарството.

Признавайте измененията и се развивайте дружно

Промяната е единствената константа. Приятелствата, както и всички взаимоотношения, се развиват, защото и двамата човеци съзряват и претърпяват разнообразни стадии от живота си. Теорията за акомодацията в логиката на психиката ни споделя, че приспособяването към тези промени е от значително значение с цел да запазите другарството си. Приемането на развиването, даже когато е провокирано от непредвидени събития, поддържа другарството живо и процъфтяващо.

Мониторинг на прочувственото благоденствие

В идеалния случай другарствата би трябвало да са източник на наслада и разтуха. Но е от значително значение да следите за прочувственото здраве на връзката. И двамата другари би трябвало да усещат, че се намират в пространство, в което не просто минават през единични събития, като целувка, а са в непрекъснато подхранваща среда, която поддържа прочувственото благоденствие и на двамата.

 Как да запазите другарството си след временен флирт Как да запазите другарството си след временен флирт

Избягвайте да наблягате прекомерно доста на предишното

Има смисъл да гледате напред и да останете в сегашното. Размишленията върху минали събития, изключително върху такива, които биха могли да изопнат връзките, могат да попречат на другарството. Възприемането на деликатен метод значи да се наслаждавате на сегашното и да гледате напред към бъдещето, което търсите в другарството си с този човек.

Използвайте комизъм и лекост, когато е уместно

Смехът от дълго време се счита за средство за облекчение на доста от неуместните или мъчителни моменти в живота. Споделянето на смешка или погледът откъм светлата страна може да разчупи напрежението и да улесни превъзмогването на комплицирани обстановки. Това е увещание, че всяка връзка има своите неравности, само че с нотка комизъм те могат да бъдат по-гладки и даже запаметяващи се в позитивен смисъл.

Разбира се, опитите да спасите другарството си след целувка са свързани с провокации. Но с верните прозрения и принадлежности те могат да се трансфорат в стъпала за още по-дълбока връзка.

Преодоляване на смесените страсти

Помислете за това като за неочакван усет в обичаната ви напитка – не сте го очаквали, само че не щеш ли се пробвате да разберете дали ви харесва, или не. Напълно обикновено е да жонглирате с вълнението, объркването или даже разкаянието на купувача след непредвиденото гушкане. Стратегии като воденето на дневник могат да оказват помощ за разплитането на тези страсти и дали имате късмет да спасите другарството си.

Не е наложително това да е краят за другарството!

Ако двама души считат, че би трябвало да сложат завършек на другарството си след целувка или миг на непосредственост, то това би било огромна неточност. Не е наложително целувката сред другари да е краят на другарството. Всъщност тя може да е началото на нова глава. Това ненадейно събитие в действителност може да задълбочи разбирането, състраданието и връзката сред приятелите. То е опция да изследват възприятията, да открият границите и да обогатят другарството си по метод, който може би в никакъв случай не са очаквали.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР