За да възпроизведат богатствата си, богатите си купуват политици или

...
За да възпроизведат богатствата си, богатите си купуват политици или
Коментари Харесай

Д-р Жана Цонева: У нас гравитацията на парите изкривява всичко около себе си

За да възпроизведат благосъстоянията си, богатите си купуват политици или вършат партии като Ковачки. Какъв закон да ги озапти, това е безнаказаната класа. Гравитацията на парите изкривява всичко към себе си. Значи ни трябват и закони, които да лимитират несъразмерното замогване и разрастването на неравенството. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ доктор Жана Цонева от изследователския колектив КОИ.

Вижте цялото изявление с доктор Жана Цонева тук:

В изявлението доктор Жана Цонева сподели още:

Корупцията има две страни – подкупен и корумпиращ. Никога няма да имаме цивилизован капитализъм, до момента в който не спре вътрешната война измежду елитите.

Да вземем едно от събитията, които отприщиха митингите – въпросът „ Осемте джуджета “. Какво се случи там. То е неуместно. Един притежател на цех, чийто личен наследник желае да му открадне компанията, отива при най-големите мутри да си избавя бизнеса и да си реши фамилните проблеми. В тази история няма положителни герои – жертвата самичък се е озовал при злодеите. Това е систематичен въпрос, образец какво е неналичието на групово схващане. Така се подрива обществото. Всеки бизнес може да бъде откраднат.

Голямата акула изяжда по-малките и постоянно ще се откри по-голяма. Щом и на Божков се случи... И в този момент той е пръв герой за правда. А корупцията го е облагодетелствала дълги години. Корупцията има две страни – подкупен и корумпиращ. Никога няма да имаме цивилизован капитализъм, до момента в който не спре вътрешната война измежду елитите.

България беше във втория свят, искаше да се причисли към първия, а се оказа в третия.

Не съм юридически експерт, само че всяко ръководство идва с антикорупционни планове, а корупцията се усилва.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР