За да спрат младите хора да напускат страната, те трябва

...
За да спрат младите хора да напускат страната, те трябва
Коментари Харесай

Заев: Да ангажираме младите в проевропейски реформи, за да останат в страната

За да спрат младежите да напущат страната, те би трябвало да бъдат включени интензивно в проевропейските промени в страните от района.Това съобщи министър председателят на Северна Македония Зоран Заев в Нови сад.

" Да провокираме младите да се вграждат в процесите, да вземат участие в процесите, да ги сграбчат ", прикани Заев.

Темата за бъдещето на младото потомство през днешния ден стана център на дебатите в предизборната акция в Северна Македония.

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски по-рано насочи рецензии към ръководещите в коментар за изявление на президента Стево Пендаровски по време на конгрес в Нови сад за младежкото водачество на Западните Пендаровски разбуни духовете с думите, че в случай че не беше президент, и той би се изселил от страната си.

" Има ли по-голямо самопризнание, че партията, която от 3 години е на власт, трансформира страната ни в пустиня? ", попита риторично Мицковски.

От своя страна Заев, който е и водач на ръководещата СДСМ, предвижда, че партията ще завоюва идните избори. В изявление за радио " Свободна Европа ", представено от организация МИА, той уточни, че от жителите зависи дали ще поддържат СДСМ на изборите на 12 април. Премиерът изрази убеденост, че хората ще осъзнаят какво е реализирано от неговото и държавно управление и каква е алтернативата, предлагана от неговите съперници.

На въпрос за последните различия с България, свързани с исторически въпроси, Заев сподели, че " мултидисциплинарните специалисти " имат право да показват личното си мнение.

" Ние ще решим тези въпроси посредством разговор. Не желаеме да се върнем към кавгите, проблемите и така нататък, тъй като сме дребна страна. Можем да спечелим единствено в случай че изградим другарство, несъмнено, не за сметка на нашата еднаквост, нашия народ или нашето бъдеще. " - добави Заев.

Припомняме, Борисов и Мицкоски се срещнаха в Загреб. Тогава Борисов посъветва македонците да не помнят антибългарската изразителност. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР