За да се справят в бъдеще с жегите, които тази

...
За да се справят в бъдеще с жегите, които тази
Коментари Харесай

Париж бори жегите с повече зеленина

За да се оправят в бъдеще с жегите, които тази година бяха нетипични за края на юни в Париж, общинарите във френската столица плануват да се усили зеленината и да се понижи асфалтът, написа в. „ Фигаро ”, представен от bтв.

Властите правят оценка три вида нови пътни настилки, които са по-светли и промокаеми. Така покачването на температурите на пътното платно при огромни горещини ще бъде лимитирано.

Кметството има намерение да разшири зелените площи с 30 допълните хектара, както и да обособи 100 хектара озеленени стени и фасади. Плановете включват и отделянето на 30 хектара площи за градско земеделие.

Ще бъдат създанени и по този начин наречените гори, които да допълват към този момент съществуващите паркове и градини. В тях ще бъде докарана почва и ще бъдат засадени високи дървета. Операцията ще коства няколко милиона евро, само че резултатът ще е същинско разхлаждане, изясняват от управляващите.

Дворовете на учебните заведения пък ще бъдат превърнати в същински оазиси със сянка и вода. Те ще бъдат отворени за всички в летните горещини. Въпросният опит ще се извърши в 10 учебни заведения през 2020 година

Ще бъдат обособени и 41 охладени зали из цялостен Париж. Те ще са предопределени за по-възрастните поданици над 75-годишна възраст, както и за бездомниците, които също доста страдат от жегите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР