За да се спазят сроковете и да може да се

...
За да се спазят сроковете и да може да се
Коментари Харесай

Михайлов даде пълномощно на Касабов за президент на БФС

За да се спазят периодите и да може да се свика конгресът на БФС до 15 март, Борислав Михайлов е издал пълномощие на Михаил Касабов за президентския пост. Така се заобикаля изчакването на вписването на смяната в Търговския указател.

На 6 декември би трябвало да се съберат два състава на изпълкома - вписания и този от общото заседание преди 2,5 години, с цел да се избере дефинитивно дата, място и дневен ред на новото. Първа точка е ясна - гласоподаване на оставката на Михайлов, тъй като тя може да бъде призната единствено и само от Конгрес, както гласи Уставът на БФС. Изпълкомът единствено я показва на делегатите.

В момента от партидата в Търговския указател на БФС се вижда, че се обработва заявление от датата на последния изпълком, на който Михайлов си потегли, без да дава отговор на въпроси, и разгласи, че е горделив с постигнатото през последните години.   

Конгресът най-вероятно ще се състои в столичния хотел “Маринела ”, тъй като там залата покрива всички условия за сходна колекция. Изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов разгласи, че би трябвало да се съберат 540 клуба.

Очаква се всеобщо овакантяване на чиновници на БФС през идващите дни, откакто стана ясно, че Михайлов не счита да се кандидатира за нов мандат. Някои предупреждения се чака да бъдат пуснати още в понеделник.

За разлика от предния път, когато подаде оставка, Михайлов им е декларирал, че всеки е свободен да прави каквото желае. Преди ги помолил да останат, с цел да върви работата. Сега обаче всичко е променено.

Михайлов подаде оставката си след ексцесиите към мача с Унгария в евроквалификациите. Още тогава бе ясно, че не счита да продължава с 18-годишното си ръководство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР