За да се присъедини към Европейския съюз (ЕС), Молдова ще

...
За да се присъедини към Европейския съюз (ЕС), Молдова ще
Коментари Харесай

Молдовският президент: За да се присъединим към ЕС ще трябва да си решим конфликтите

За да се причисли към Европейския съюз (ЕС), Молдова ще би трябвало да реши въпроса с Приднестровието, съобщи молдовският президент Майя Санду в изявление за телевизионния канал Prime, представена от БГНЕС.
" Приднестровският спор, както и други проблеми, би трябвало да бъдат решени, преди да станем член на Европейски Съюз. Но мисля, че европейската вероятност може да улесни процеса на намиране на решение на спора ", сподели Санду. Същевременно тя счита, че спорът няма да попречи на процеса на интеграция в Европейски Съюз.

В отговор на въпрос по отношение на опасност от страна на Русия Санду, на която е подчинена Службата за информация и сигурност (разузнавателната служба) на страната, съобщи, че не вижда военни закани за републиката от страна на Русия.

" Нямаме информация, че Руската федерация възнамерява да нападне Молдова. Информацията, с която разполагаме през днешния ден, ни дава известно възприятие за сигурност, само че не знаем какво ще се случи след шест месеца, да вземем за пример ", споделя Санду
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР