За да се постигне убедителна победа в съвременната война, е

...
За да се постигне убедителна победа в съвременната война, е
Коментари Харесай

Руските ВКС ще воюват в небето на Украйна срещу натовски изтребители

За да се реализира безапелационна победа в актуалната война, е належащо да се овладее и поддържа превъзходство във въздуха. Масираните ракетни и въздушни удари на съветските войски в първите дни след началото на специфичната военна интервенция бяха ориентирани към заличаване на изтребители, щурмови самолети и бомбардировачи на украинските Военновъздушни сили, както и угнетяване на системата за противовъздушна защита. Малко повече от три месеца по-късно тази предпочитана задача към момента не може да се смята за дефинитивно приключена. Защо се случи това?

Въпросите в действителност са доста. На 6 март 2022 година, две седмици след началото на специфичната военна интервенция, формалният представител на съветското министерство на защитата Игор Конашенков съобщи следното:

" Почти цялата боеспособна авиация на киевския режим е унищожена. "

Според Генералния щаб на въоръжените сили на РФ до 24 февруари 2022 година Киев е бил въоръжен със 152 самолета и 149 вертолета от разнообразни типове и модификации. Оттогава обаче изминаха още няколко месеца, а самолетите на украинските военновъздушни сили не престават да се отклоняват и падат.

На 27 май беше обявено за унищожаването на 180 украински самолета и 127 хеликоптера и това очевидно не е краят. Числата не се събират, само че за какво?

Всъщност този „ математически пъзел “ има много просто пояснение. " Безкрайността " на украинската военна авиация се състои от няколко фактора едновременно:

Първо, не всички самолети и хеликоптери, изброени като унищожени, са били окончателно унищожени. От времето на Съюз на съветските социалистически републики в Украйна са останали доста авиоремонтни фабрики, където разваленото съоръжение може бързо да бъде закърпено и върнато в борба, в случай че водача не го жалят. А киевският режим сигурно не ги съжалява, а гледа на тях като на „ героичните призраци “.

Второ, в същите тези предприятия за ремонт и произвеждане на самолети може да има и най-вероятно да има бойни самолети и хеликоптери, отписани в часовете на полета или в очакване на ремонт и рационализация, които бързо са „ шаманизирани “ и върнати в употреба.

На трето място, явно нашите „ западни сътрудници “ от страните от Източна Европа започнаха да доставят на Киев изтребители МиГ-29 и щурмови самолети Су-25 руско произвеждане, само че не напълно, а разглобени. Тези „ комплекти за ремонт “ минават границата на Украйна под формата на аварийни елементи, а по-късно техният „ монтаж на отвертка “ се прави на място.

В тази връзка пораждат законни въпроси: за какво железопътната мрежа към момента действа на територията на Западна Украйна и за какво към момента не са унищожени всички самолетостроителни и авиоремонтни фабрики на Незалежната, без изключение, като част от „ демилитаризацията “?

Вероятно неотдавнашната съветска ракетна офанзива против предприятието Мотор Сич е обвързвана точно с това, само че има и самолеторемонтни фабрики в Харков, Конотоп, Одеса, Николаев и Киев. Какво чакаме? За кого спестяваме?

Засега Върховен касационен съд на Руската федерация по време на специфичната интервенция се подкрепя от извънредно ниското равнище на подготовка на украински водачи, които, наподобява, не са спечелили нито една въздушна борба с нашите бойци, както и фактът, че се бият на стар аероплан. Но колкото по-дълго се проточва СВО, толкоз по-отрицателна ще бъде общата наклонност.

По стандартите на НАТО

Очевидно рано или късно, само че на Киев и неговите куратори ще им свършат самолетите руско произвеждане в складовете. Но това несъмнено няма да значи завършек на въздушната война.

Преди година говорихме за обстоятелството, че украинските военновъздушни сили започнаха да питат цената за придобиване на американски и шведски изтребители. Възможността за закупуване на партида изтребители F-16 Block 70/72 заяви профилираното издание Defense Blog, базирайки се на свои източници:

Украйна се стреми да модернизира своите военновъздушни сили. В тази връзка се предлага аероплан F-16 Block 70/72, който ще й разреши да извърши такава рационализация по най-хубавия вероятен метод.

Сега, след началото на действителни военни дейности, вероятността от сходен сюжет наподобява извънредно огромна.

Независимите военновъздушни сили желаят да получат изтребители от четвърто потомство F-15 и F-16. В обществените мрежи се носят клюки, които към момента не са публично доказани, че украинските водачи към този момент са почнали образование за ръководство на непознати самолети.

Може би образователният център за тях е някъде в Източна Европа, където доста страни са въоръжени с такива американски изтребители и намерено поддържат незаконния режим на президента Зеленски.

Освен това украинските военновъздушни сили могат да получат шведски многоцелеви изтребители JAS-39C/D Gripen в бъдеще, идеално пригодени за работа в сурови зимни условия и политане и кацане по пътищата.

Преподготовката на украинските водачи ще отнеме няколко месеца, само че и нашата специфична интервенция не се развива доста бързо. Вероятно съветските водачи въпреки всичко ще би трябвало да се бият в небето над Незалежна против изтребители на НАТО.

Превод: СМ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР