За да се понижи кръвното налягане, има няколко начина, освен

...
За да се понижи кръвното налягане, има няколко начина, освен
Коментари Харесай

Лекари от Харвард: Тази вода сваля кръвното

За да се намали кръвното налягане, има няколко метода, с изключение на медикаментите. Добър резултат имат вярното хранене и физически извършения.

Според медици от Harvard Health диета, богата на калий, понижава кръвното налягане, неутрализирайки негативните резултати на солта, която задържа течности в организма.

Калият отстранява непотребната вода от бъбреците, възстановявайки натриевия баланс.

Един от най-хубавите източници на калий е кокосовата вода. Тя съдържа 600 мг микроелементи в 240 мл и може доста да понижи систолното кръвно налягане.

Специалистите напомнят, че постоянните извършения оказват помощ за подсилване на сърдечния мускул, който може да изпомпва повече кръв с по-малко старания.

По-рано беше обявено, че проблемите с налягането могат да свидетелстват за съществуващо към този момент заболяване. Например за висок холестерол, диабет, болести на щитовидната жлеза, бъбречни болести.

Освен всичко друго, рискът от развиване на хипертония е обвързван с метода на живот. Това са неприятните привички (тютюнопушене, алкохол), прекомерно солени храни, липса на физическа интензивност и други фактори.

Хипертонията през днешния ден визира 20-30% от възрастното население на планетата, а с възрастта процентът на болесттите се усилва.

Според лекарите, след 30-годишна възраст тя към този момент се среща при всеки втори човек. Лекарите акцентират, че непрекъснатата хипертония, даже и да е незначителна, постепенно, само че несъмнено нарушава работата на съвсем всички системи на тялото.

Свойствата на кръвоносните съдове се трансформират и, затова, страда кръвоснабдяването на всички органи, напомнят от zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР