За да се изкара тройка на матурите, вече ще е

...
За да се изкара тройка на матурите, вече ще е
Коментари Харесай

1/3 знания по материала за тройка на матурите

За да се изкара тройка на матурите, към този момент ще е нужно да се покажат много повече познания. И не става въпрос единствено за вярно зачеркнати отговори от вид тото, а за отворени въпроси, при които си проличава умеенето на ученика да мисли. Това сподели министърът на образованието акад. Николай Денков. Според него, за минималната оценка, с която се минава на матура, условията би трябвало да са още по-високи:

„ За да изкарате тройка, би трябвало да кажете – познавам най-малко 1/3 от материала. За мен не е обикновено да приключват приблизително обучение хора, които не схващат 75 % от материала, който би трябвало да знаят “, сподели министърът. Той уточни, че скалата в оценяването също ще се промени. Ще се заобикаля опцията учениците да наизустяват подготвени отговори. Това е първият випуск, който приключва 12-и клас по новия закон. Министърът приказва и за мотивацията на учениците да знаят:
 Филип Аврамов осмя селфито на министъра на културата 9 апр 2022 | Министърът на културата Атанас Атанасов (ПП) пусна нетипично видеопослание от кабинета си нощес, което обиколи...
„ Никой не желае всеобщо двойки “, сподели Денков, само че се стимулира, че и за тройката са нужни познания и то не в дребна степен.

Новите образователни стратегии в учебниците

Досега контролът е бил следният - това написа в програмата и се гледа има ли го в учебника и създателите могат да натрупат от горната страна в пъти материал, който не е заложен в програмата. Министерството на образованието и науката ще прегледа стратегиите и което е академично ненужно и не подхожда на възрастовата група, ще бъде изчистено. Оттам нататък условията към базовите учебници ще са следните: би трябвало да следват прецизно програмата.

„ В множеството случаи стратегиите не са прекомерно усложнени, има какво да се оправи, само че във връзка с учебниците обстановката е доста тежка в доста случаи “, сподели Денков.

По думите му, новите стратегии може да се приготвят тази образователна година, а за учебниците ще е нужно повече време.

Кога ще стартира образователната година

Следващата 2022/23 образователна година ще стартира на 15 септември, само че се работи в посока идната година да е по-рано, даже се разисква датата 1 септември като се имат поради по-чести ваканции през образователната година, само че по-кратка лятна отмора, както е в множеството страни.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР