За да са здрави зъбите ви, трябва да ги миете

...
За да са здрави зъбите ви, трябва да ги миете
Коментари Харесай

Защо трябва да имате две четки за зъби

За да са здрави зъбите ви, би трябвало да ги миете най-малко два пъти дневно

Вечер освен не пропускайте, ами отделяйте два по-голямо внимание, поучават зъболекарите. Плаката, която се образува върху сложните за разчистване места, е причина за зъбния кариес и пародонтита, а отстраняването й изисква старания.

Старателното измиване преди лягане е значимо, за-щото вечер слюнката е по-гъста, прикрепя всяка хранителна парченце върху зъбите, а тя става отлична храна и за най-различни микроорганизми цяла нощ.

Сутрешното измиване също не трябва да се пропуща. Препоръчва се то да е незабавно след пробуждане, а след закуска устата единствено да се изплакне с вода. Тъй като зъбните повърхности са добре почистени, остатъците от храна елементарно могат да се отстранят.

Правилно е зъбите да се четкат към 3 минути във всички направления. По-краткото време води до по-лошо разчистване.

За да не пропускате повърхности, свикнете да спазвате една и съща поредност -да стартирате от едната страна на едната челюст и кръгово да обхванете всички зъби по всички повърхности -външните, вътрешните, дъвкателните. Най-ефективните придвижвания са кръгообразните, поучават зъболекарите.

Четката би трябвало да е със приблизително корав косъм и дребна глава, с цел да доближи даже мъчно наличните последни зъби. Ако космите са ситуирани в снопчета с друга височина, по-лесно влизат в междузъбните пространства.

Най-добре е да имате две четки за зъби с друг цвят – за утринно и вечерно измиване. Така всяка може да съхне 24 часа. Влажната четка е отлична среда за микроорганизмите. Освен това влажните косми са меки и не могат да остъргват устойчиво прикрепената плака.

Не забравяйте усърдно да измиете употребяваната четка и да я оставите в чашата с космите нагоре, с цел да може да изсъхне. Четките би трябвало да се сменят на 3 месеца.

Видът паста за зъби също би трябвало да се сменя на три месеца – по този начин микроорганизмите няма да се приспособяват към дейните й съставки, акцентират стоматолозите. Може да ползвате и разнообразни пасти за двете отзиви всеки ден -сутрин може да е абразивна, а вечер билкова.

Добре е пастата да съдържа флуор – той е средството за поддържане на нужния минерален състав на емайла.

С елементарна четка за зъби не може да се почистят недостъпните междузъбни пространства. Затова се предлагат и зъбни конци.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР