За да проследят консумацията на топлинна енергия и с грижа

...
За да проследят консумацията на топлинна енергия и с грижа
Коментари Харесай

Радвайте Се На Празниците, Защото Скоро Ще Получите Това Писмо От Топлофикация И Ще Ви Прилошее!

За да проследят потреблението на топлинна сила и с грижа за потребителите, специалистите на “Топлофикация София ” са създали промеждутъчен доклад на общите топломери в абонатните станции преди празниците. Резултатите от него демонстрират с 13.9 % повече консумация на топлинна сила спрямо предходния декември.

Студеното време е и повода за регистрираното все още с 14% по-високо произвеждане на топлинна сила. Данните са съпоставени с тези от същия интервал на миналата година, както и с данните от месец ноември 2018 година Така потребителите могат да се ориентират какви ще са декемврийските сметки.

От “Топлофикация София ” припомнят, че за този отоплителен сезон КЕВР дефинира с 16% по-високата цена на топлинната сила. „ При натрупването на тези фактори е извънредно значимо потребителите да знаят по какъв начин да ръководят рационално потреблението на топлинна сила, с цел да се радват на оптимален комфорт в жилищата си, без това да натоварва месечните сметки “, разяснява инж. Боян Паунов, шеф на дирекция " Експлоатационна активност " в “Топлофикация София ”. Той посъветва потребителите да не оставят вентилите на радиаторите си оптимално отворени. Паунов подсети, че жилището не трябва да се претопля. Понижението на температурата в дома с 1 градус ще докара до 6% спестовност на сила.
В помощ на потребителите от сдружението оферират и услугата енергийно проучване с термовизионна камера. С него специалистите могат да слагат “диагноза ” на дома и да посъветват по какъв начин да се усили енергийната успеваемост и да се понижат разноските за отопление.

“Топлофикация София ” предлага и някои препоръки за понижаване на сметките:

Не се стремете да поддържате през целия сезон идентична температура в цялото жилище, тъй като тогава не пестите сила.
Ако оставяте включен единствено един нагревател и отворени необятно вратите, с цел да отоплявате останалите пространства, няма да намалите сметката си. Работещият нагревател непрекъснато ще употребява огромни количества сила, с цел да поддържа заложената посредством термостатичния вентил температура в необятното пространство.
Температурата в спалните през нощта може да бъде по-ниска, без да се наруши комфорта на спящите.
Ако заран всички излизат от вкъщи, най-добре е вентилите да се оставят на 2.
Когато се постанова по-дълго време да отсъствате от жилището, не затваряйте вентила до дъно. Оставете го на делението звездичка (*). Така в помещението ще се поддържа минимална температура, без да се стигне до заледяване.
Ако желаете да се проветри помещението, вентилът се завърта на знак звездичка (*) и прозорците се отварят необятно за 5 минути. Термостатичният вентил не би трябвало да се оставя дълго време под директното деяние на студения въздух, тъй като тогава той се отваря автоматизирано на оптималната степен и потреблението на сила от радиатора е доста огромна.
Препоръчително е пред радиаторите да няма пердета, декоративни решетки и солидни мебели. Те пречат на топлообмена в помещението и част от топлината отива към стената и на открито. Това води до нарастване на потреблението на топлинна сила.
За да се реализиран обилни икономии е целесъобразно цялата постройка да се топлоизолира.
Още препоръки за рационално ръководство на силата и спомагателна информация може да намерите на www.facebook.com/www.toplo.bg и на телефон 0700 11 111.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР