За да не се чудите за какво ви е притрябвало

...
За да не се чудите за какво ви е притрябвало
Коментари Харесай

С какво да заменим ориза в ястия?

За да не се чудите защо ви е притрябвало да замените ориза в ястията си с други артикули, ще уточним, че приказваме само за белия пречистен ориз.

За разлика от натуралните типове ориз той е обработен и не съдържа безусловно никакви фибри. Ето обаче с какво можете да замените ориза в гозбите си:

1. Булгур

Булгурът е много подобен с ориза - набъбва като него, нормално се подготвя в пропорции 1: 3 с вода и откакто заври, също се оставя на муден огън. Тук би трябвало да вземете поради сорта на самия булгур, както и напътствията на опаковката му, тъй като някои типове изискват авансово накисване във вода.

2. Елда

Тъй като е добър източник на протеини, елдата е желана от вегани и вегетарианци. Освен това, сходно на ориза, тя не съдържа глутен. А за какво би трябвало да я консумирате вместо пречистен бял ориз? Защото е освен здравословна и засищаща, само че и способства за понижаване на килограмите.

3. Овесени ядки

 Овесените ядки са сурогат на ориза

Защо овесени ядки вместо ориз? Причините са няколко. Овесените ядки ни засищат също толкоз, колкото и оризът го прави. Те подаряват тялото ни с сила и по тази причина са желана храна от спортистите. Но освен това са изгодите от потреблението им. Овесените ядки са добра храна за хората, страдащи от сърдечно-съдови болести, тъй като намаляват равнищата на неприятния холестерол. Същевременно са и идеална храна за диабетиците, тъй като играят значима роля в регулацията на кръвната захар. Още една значима тяхна дарба - те отстраняват непотребната течност от организма ни и имат слабителен резултат. Резултатът е явен - в случай че ги включвате постоянно в ежедневния си режим на хранене, бързо ще се сдобиете с изящна талия. И не на последно място - правилен другар са за увеличение на либидото. Какво по-хубаво от това?

4. Киноа

 Киноа вместо бял ориз

Може да ви звучи прекомерно " префърцунено " това по-екзотично семе (някои го причисляват към зърнените храни, само че това в действителност си е семе на растение), само че това вълшебно зрънце съдържа всички незаменими за човешкото здраве аминокиселини. Дали не е по-добре да започнете да приготвяте предписания с киноа, вместо да употребявате елементарния пречистен бял ориз?

5. Карфиол

 Смленият карфиол сполучливо замества ориза

Сигурно ви наподобява необичайно, само че подготвен по верния метод, карфиолът може много да прилича текстурата на ориза. Важно е, откакто го отделите на розички, измиете го и го отцедите, да го смелите с блендер за няколко секунди. След това, сходно на всички ястия с ориз, можете да го запържите или задушите, само че за доста по-малко време. Идеята е да остане леко хрупкав, а не преварен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР