За да можем да търсим подкрепа за правителство, а и

...
За да можем да търсим подкрепа за правителство, а и
Коментари Харесай

ДБ и ПП сглобяват отбор отвъд конфронтационните линии

За да можем да търсим поддръжка за държавно управление, а и толерантност отвън кръга на политическите партии, които ще застанат зад него, ще би трябвало да се постараем да сглобим тим, който да е отвън борбите и разграничителните линии.

Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред БиТиВи за изразената подготвеност с втория мандат.

Иванов счита, че водачите на партиите би трябвало да останат в Народното събрание, дружно с борбата, в която отново би трябвало да се търсят допирни точки. Отиването в другата прекаленост обаче, издигането на лица, които нямат политически опит основава проблеми, уточни Христо Иванов и даде образец с издигнатия от ГЕРБ претендент за министър председател Николай Габровски.
 Кабинетът на Николай Габровски не мина
Кабинетът на Николай Габровски не мина

Гласуваха 238 депутати, 125 " срещу "

По отношение за втория мандат, претендентът за министър председател би трябвало да бъде излъчен от " Продължаваме промяната " съгласно Иванов. На въпрос дали счита за допустимо ГЕРБ да поддържа Политическа партия и Демократична България, Иванов уточни, че би било зряло и отговорно.

Проблемът е, че политическите сили сега са на ниво- " Аз с тебе въобще не беседвам ", установи съпредседателят на " Демократична България ".

Затова и и реши да направи опит да сформира кабинет, а България има потребност от държавно управление, уточни Иванов. Вижда се и какъв брой е огромна цената, в случай че не опиташ, а ние сме поели отговорност към българското общество да дадем съответна и сериозна визия по какъв начин да се ръководи страната и по какъв начин да се излезе от този клинч, в който сме попаднали, добави още съпредседателят на " Демократична България ".

Правилно Политическа партия взеха решение да тестват готовността на Народното събрание да се сплоти върху избрани тематики и цели, по тази причина и през вчерашния ден разпратиха писмо, с избрани законодателни въпроси и да стане ясно дали това държавно управление ще може да действа, съобщи Иванов.

" Продължаваме промяната " взима втория мандат, само че под изискване

Свиква председателски съвет за разискване на законодателната смяна

Опираме се на това по какъв начин да съберем 121 гласа в деня " Х ", а би трябвало да се търси по какъв начин това държавно управление може да действа. На какво болшинство ще стъпи по решаването на проблемите и процеса на ръководство, съобщи Христо Иванов.

Той уточни, че сериозните диалози за третия мандат за сформиране на държавно управление ще стартират тогава, когато стане ясно какво ще се прави с втория мандат. Реалният късмет обаче за " Демократична България " е да се сформира държавно управление с втория мандат, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР