За да избегнете бъдещи проблеми с лаптопа, е много важно

...
За да избегнете бъдещи проблеми с лаптопа, е много важно
Коментари Харесай

Кой е най-добрият начин да почистите клавиатурата на лаптопа

За да избегнете бъдещи проблеми с преносимия компютър, е доста значимо да поддържате клавиатурата си постоянно чиста

Независимо какъв брой сте деликатни попадането на прахуляк и други частици под клавиатурата е неминуем развой. Има няколко потребни съвета, които ще улеснят почистването на преносимите компютри, споделя.

Преди да предприемете действителни дейности би трябвало да изключите преносимия компютър от електрическата мрежата. Вземете на разположение кофа за отпадък или плик, след което обърнете устройството встрани. Разклатете деликатно, с цел да опитате да изтръскате трохи, прахуляк или друга нечистотия. Самият развой може да се улесни и с почукване в задния корпус на преносимия компютър.

Колкото по-активно употребявате своето устройство, толкоз повече нечистотия евентуално се е натрупала върху клавиатурата. Препоръчително е да издухате въпросните частици с кутия за сбит въздух, като спазвате 75-градусов ъгъл. Алтернативен вид е да употребявате сешоар с неговата “студена ” конфигурация, портативен въздушен компресор или да духнете мощно с уста.

Така множеството непотребни частици и прахуляк към този момент би трябвало да са отстранени към клавиатурата. Вече сте подготвени да преминете към най-важната стъпка, а точно да избършете самите бутони, осведоми LifeHacker. Основната алтернатива е да употребявате чиста микрофибърна забрадка, навлажнена с малко алкохол.

Другият вид е дезинфекцираща забрадка, която не съдържа белина. И в двата случая се уверете, че повърхността е влажна и не капе течност. Ако към момента е останала нечистотия върху бутоните вземете памучни тампони намокрени с алкохол.

По този метод ще почистите дистанциите сред самите клавиши. Накрая изчакайте клавиатурата да изсъхне изцяло преди да включите още веднъж устройството.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР