За да избегне тежка рецесия заради коронавирусът, Белият дом огласи

...
За да избегне тежка рецесия заради коронавирусът, Белият дом огласи
Коментари Харесай

Белият дом с план за 1 трилион долара помощи за бизнеса заради COVID-19

За да избегне тежка криза поради коронавирусът, Белият дом огласи проект за над един трилион $, всеки американец да получи незабавно чек с държавна помощ.
Тръмп предложил 1 милиарда $ за права върху ваксина против COVID-19 В обява на немски вестник се твърди, че американският президент предложил сумата на биофармацевтичната компания CureVac за евентуален лек
Правителството желае да изпрати на съвсем всеки американец чек за над 1000 $ в идните две седмици. От администрацията възнамеряват нисколихвени заеми и грантове за бизнесите, както и избавителни помощи за най-засегнатите огромни корпорации. Българските бизнеси също разчитат на тези тласъци, с цел да не банкрутират.

Снимка: btvnovinite.bg В условия на зараза българските бизнеси в Съединените щати се пробват да оцелеят. Ресторантите са първите, които пострадаха от рестриктивните мерки - могат да продават единствено храна за дома или доставки, само че не и да посрещат клиенти.

Снимка: btvnovinite.bg „ За дребния частен бизнес ще е доста мъчно. Това не е огромна корпорация, която да има големи ресурси, не може да си разреши да издържи месец най-малко, тъй че уповавам се да създадат нещо - дали ще са данъчни облекчения, заеми, застраховки за безработни “, споделя собственицата на български ресторант в Чикаго Нина Цветкова.

Доналд Тръмп разгласи, че договарят с Конгреса за стопански пакет от 1 трилион $, който да подкрепи всеки американец, дребните и междинни бизнеси и огромните корпорации. През последните дни празните лавици в магазините са от ден на ден.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Паниката е голяма, може би тъй като хората мислят, че би трябвало да се презапасяват, само че това е напълно ненужно “, споделя Пенка Минчева, жителка в Чикаго.

В българските магазини обаче наподобява, че към момента има всичко, даже и най-търсеното.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Имаме вода, тоалетна хартия, което е недостиг. Но имаме сирене, лютеница, което за нас е плюс и не престават да идват контейнери, няма място за суматоха “, споделя Богдана Стоева, помощник-мениджър в БГ магазин в Чикаго

Много от българите в Чикаго работят в транспортния бизнес. В момента има търсене на водачи и камиони точно поради честото зареждане на магазините и напредването на здравна техника и консумативи.
Тръмп прикани американците да преустановят обществените си действия за 15 дни Президентът на Съединени американски щати посъветва жителите да не се събират по повече от 10 души на едно място
По-рано тази сряда Доналд Тръмп разгласи, че ще усили производството на маски и здравно съоръжение. Военните изпращат кораби лечебни заведения към крайбрежията на Ню Йорк, където има най-вече инфектирани. А Съединените щати са постигнали съглашение с Канада за взаимно затваряне на границите сред двете страни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР