За да имаме здрава икономика, трябва да имаме здрав народ.

...
За да имаме здрава икономика, трябва да имаме здрав народ.
Коментари Харесай

Тестът за антитела - зелен сертификат!

За да имаме здрава стопанска система, би трябвало да имаме здрав народ. Важен е салдото сред противоепидемичните ограничения и жизнеността на стопанската система. Важни са обаче и навременните и осведомено взети решения. Предвид всичко това, както и за 20-годишната ми работа за българската стопанска система, представям данни за изследването, което занапред се чака да бъде направено,. А точно - пробата за антитела да може да се употребява като зелен документ.

Ето какво позволяват австрийските управляващи.

Въпреки въвеждането на „ зеления документ “ в Австрия за свободата на икономическия живот могат да бъдат употребявани още и други съществуващи форми на доказателства. Това са заповед за самоизолация, здравно удостоверение за зараза със  SARS-CoV-2, която е преодоляна през последните шест месеца или доказателство за позитивен тест за обезвреждащи антитела.

В допълнение на това, австрийските управляващи са дали и определение за излекуваните или възобновените лица. То гласи „ Възстановени: Лицата, които са се възстановили от зараза със SARS-CoV-2, могат да потвърдят това със своя заповед за самоизолация или здравно удостоверение. Доказателствата за позитивен тест за обезвреждащи антитела са годни за три месеца в Австрия “.

Цялата информация може да бъде открита на интернет страницата за зеления документ на австрийските власти  (https://gruenerpass.gv.at/en/faq/), както на британски, по този начин и на немски.  Тя е оповестена още на 8 юли 2021 година.

Още един път наблягам, че при 20% имунизирани, неприлагане на опит, сходен на австрийския, и при неналичието на нови стопански и обществени ограничения, някои сектори в България няма да устоят. Следват необратими банкрути.

Именно поради това насочих предлагането за признание на доказателствата за позитивен тест за обезвреждащи антитела още през миналата седмица в народен ефир.

Оставам надълбоко сюрпризиран, за какво към вчерашна дата, българските управляващи нямаха информация за това, при изискване, че при започване на рецесията в началото всекидневно, а в следствие и всяка седмица, изисквахме и получавахме информация от нашите дипломатически и търговски представителства зад граница за всички подхванати противоепидимични и социално-икономически ограничения. Тогава се работеше координирано, обединено и в търсене на най-хубавата реакция.

България остана с най-леките противоепидимични ограничения, щадящи стопанската система. До месец май, бизнес климатът се  подобряваше, индустриалното произвеждане доближи равнища доближаващи тези преди рецесията, растежът през второто тримесечие доближи съвсем 10%, а страната резервира едни от най-хубавите индикатори в Европейски Съюз за финансова непоклатимост.

Нямаше наклонност за растеж на компаниите, прекратили активността си макар компликациите. Всички работеха обединени. Спомням си по какъв начин дружно с комерсиалните вериги не допуснахме в България да има празни лавици на хранителни артикули и артикули от първа нужда, нещо което се случваше в цяла Европа при започване на пандемията. Спомням си по какъв начин при липса на защитни средства в целия свят ние намирахме такива за нашите медици в най-отдалечените точки на света.

Ползвахме и помощ от нашите сътрудници за логистиката по доставките, като първият боен транспортен аероплан на НАТО, кацна в Пекин, с цел да транспортира защитни средства за българските медици. Спомням си по какъв начин целият бизнес беше мобилизиран да създава защитни средства, като материалите за това при затворени граници бяха ескортирани с пилотни полицейски и дипломатически коли, с цел да могат да стигнат до България.

Създавахме зелени коридори, с цел да не се прекъсне вноса на хранителни артикули за България. С наша съгласуваност към този момент българските фабрики създават както най-модерните защитни маски, очила и костюми за медици, по този начин и изчезналите респиратори за интензивно лекуване, а към този момент и нитрилови ръкавици.

Международни лаборатории потвърдиха качеството на българската продукция. Тогава всички от администрацията до лекарите и медицинския личен състав, от представителите на бизнеса до българите в чужбина, работещи в комерсиалните и дипломатическите задачи, бяха единни като голям вързоп от пръчки, стоешком зад идеята България.

Уверен съм, че рано или късно още веднъж всички ще бъдат обединени, за какво това са част от историческите ни завещания, а вярата (църквата) и образованието постоянно са били стожерите за това.

Лъчезар Борисов
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР