За да има смисъл от следващите избори, трябва широка силна

...
За да има смисъл от следващите избори, трябва широка силна
Коментари Харесай

Петър Москов: Кирил Петков, Бойко Борисов и Христо Иванов трябва да си подадат ръка в името на силна десница

За да има смисъл от идващите избори, би трябвало необятна мощна десница, необятен избирателен десен фронт. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " водачът на Консервативно обединяване на десницата Петър Москов.

Петър Москов прикани водачите Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Бойко Борисов, водачите на извънпарламентарните десни обединения, разпръснати във времето на най-различни места, към примирение, с цел да създадат изпитание за обединяване. Да си подадат ръка " Продължаваме промяната " и ГЕРБ е демонстрация на отговорност и осъзната липса на друга опция, счита той.

Според него по този начин ще се реализира предизборно огромно синьо обединяване със своята демократична, със своята консервативна, със своята народняшко-популистка част даже, което да даде поръчка за своите 51%, за лично болшинство на идващите избори и отговорността, че по-късно ще преведе България през тежките месеци, които ни чакат.

" Аз не мисля, че има трети път. Не мисля, че и по метода, по който беше дефинирано това болшинство има и първи път. Наистина ли сме подготвени да водим диалога в разгара на икономическа рецесия, в напредваща здравна рецесия, във война на границата ни? Наистина ли по сериозен метод обсъждаме диалога за бъдещето на страната, стабилността на публичното, икономическото ръководство на страната, от това какви стъпки е подготвен да предприеме уважаваният от мен Тошко Йорданов? " попита в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " Петър Москов.

По думите му сериозният диалог е обвързван с това има ли вероятност, има ли метод и мощ, която да поеме отговорност.

" Такова болшинство със заложен в него спор, тъй като да събереш Демократична България и Българска социалистическа партия на едно място е все едно да събереш е като да събереш вода и олио на едно място, може би видимо може да ги задържиш на едно място, само че цялата ти сила отива да това да създадеш симулативност, а не да вършиш работа. Разказът, че такова болшинство е болшинство, което може да се бори срещу корупцията, също е погрешен. За олигархията, която стои зад корупционните връзки и която несъмнено е налична, е извънредно значимо да има тъкмо такова едва ръководство. ", означи водачът на КОД.

Името на рецесията е невъзможност, акцентира Москов. А работата на политиците е да дават решения, а не да дават някакви пояснения.

" Ако в този момент ще се сформира държавно управление или не от политически партии, които преди две седмици си разменяха такива обвинявания в закононарушения, чака ли някой непоклатимост? ", добави той.

Според него идващите избори също не дават вяра, по тази причина и хората гледат на тях с терзание. Москов дефинира икономическия и публичен живот у нас сега като посткомунистическо тресавище.

" Пресушаването на това тресавище, с цел да стъпим на здрава земя, се назовава солидно лустрационно законодателство, значи спиране на достъпа на олигархията до обществените пари, до медийното въздействие и до правосъдната система. Второ - разкъсване със социализма като икономическа философия и като управническа процедура. Това значи недопускане на Българска социалистическа партия и дериватите ѝ до популистки ръководства и отбрана на правилата на здравия индустриален капитализъм. Трето - гарантиране на националната сигурност и на икономическата непоклатимост в границите на Европа и на НАТО ", акцентира водачът на КОД.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР