За да има повече чужди инвеститори у нас, най-важното нещо

...
За да има повече чужди инвеститори у нас, най-важното нещо
Коментари Харесай

Лорер: За да има повече чужди инвеститори у нас, най-важното нещо е доверието и стабилността

За да има повече непознати вложители у нас, най-важното нещо е доверието и стабилността. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер по време на разискванията в Народното събрание по вота на съмнение към държавното управление. Предложението за оставка на кабинета е на ГЕРБ-СДС за неуспех във финансово-икономическата политика.

В изявлението си от парламентарната естрада Лорер сподели, че битката с корупцията и построяването на правовата страна е това, което в действителност ще възвърне доверието и ще подсигурява вложения. Той уточни, че за последното тримесечие на тази година над 170 български компании са получили финансирани през първото тримесечие на 2022 година Лорер акцентира, че една от фирмите в стартъп бранша е станала първия български еднорог, „ финансиран  от големи непознати фондове, които имат вяра в български компании “.

Министърът сподели, че сега Българската организация за вложения работи по оферти от над 1,4 милиарда лева Той уточни, че макар рецесиите, в интервала януари - април, директните задгранични вложения са тройно по-големи спрямо предходната година. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР