За да има парламентарна група са необходими 10 народни представители.

...
За да има парламентарна група са необходими 10 народни представители.
Коментари Харесай

Слави Трифонов пращал депутатите си на детектор на лъжата и на тестове за лоялност

За да има парламентарна група са нужни 10 народни представители. Ние ги имаме. Няма мотив да депозирам оставка като зам.-председател на Народното събрание. Силно се надявам да няма още отцепници, макар че и нощес продължи натискът против сътрудници, знам за двама. Резултатът е негативен. Надявам се да не съумеят да приклекнат още сътрудници. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV Ива Митева от „ ИТН “.

„ Разбрах, че са предлагани постове в организации и министерства, както и в листи. Грозно е на фона на поръчката за битка с корупцията. Защо в последно време потъпкваме всички правила и няма никакви наказания “, попита тя.

Според нея е обикновено да се минава през детектор на лъжата, с цел да се ревизира лоялността на народните представители.

„ Попълвали сме проби за преданост “, призна тя. „ Чувала съм от сътрудници, че са подлагани на детектор на лъжата, само че не е имало последици. Резултатът от теста за преданост не бе взет поради. Идеята в нашата партия беше хората да са специалисти. Нормално е когато влязат хора, които не познаваш, да провериш дали няма да се извърнат против теб. Това в действителност се случи “, разкри Ива Митева.

„ Как Радостин Василев си промени мнението за толкоз къс интервал от време? Напоследък единствено се замеряме с думи. Нека да покажат доказателства и документи “, прикани Митева.

„ Радостин Василев постоянно беше одобряван от Слави, след това излезе и сподели, че не го чувал от дълго време “, недоумява тя.

По думите ѝ парламентарната група е знаела за желанието на Слав Трифонов за изтегли Има Такъв Народ от държавното управление.

Според нея това е бил моментът да се постави спирачка а протичащото се. „ Решенията се взимаха от премиера и вицепремиера /Кирил Петков и Асен Василев – бел. ред./ “, описа още Ива Митева.

„ Не мога да схвана хората, които настояват, че са били гумен щемпел на Слави Трифонов. Имахме личен глас и постоянно гласувахме обратно на това, което Тошко Йорданов ни е казвал “, изясни тя, само че призна, че Тошко бил „ мъчен темперамент “.

„ Нищо не съм чувала за Орлин Алексиев, в никакъв случай не съм го виждала, не знам по какъв начин наподобява, нито с какво се занимава. Не съм ходила в никакъв случай в „ Делта Хил “, разясни Ива Митева.

Тя означи, че законодателната стратегия на Народното събрание била „ доста слаба “.

„ Не сме обсъждали дали ще подкрепим Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ. За него това ще е намаляване. Аз персонално не бих подкрепила Закона за КПКОНПИ в сегашния му тип “, разяснява още депутатът от Има Такъв Народ.

„ Утре сме предложили чуване на външния министър по тематиката районен съд Македония. Има много забавна информация, която тя ще изложи “, разгласи Митева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР