За да има достатъчно вода в Плевен, са необходими минимум

...
За да има достатъчно вода в Плевен, са необходими минимум
Коментари Харесай

ВиК-Плевен: От необходимите минимум 250 литра в секунда вода от Черни Осъм се подават 90

За да има задоволително вода в Плевен, са нужни най-малко 250 литра в секунда от водоснабдителна група " Черни Осъм ". В момента идват едвам към 90 литра в секунда. От тях половината се заделят за седемте села от община Плевен, които се зареждат главно от " Черни Осъм ".

За града остават едвам 45 литра в секунда, което е в пъти под минимума за обикновено водоснабдяване.

Това оповестиха през днешния ден от " Водоснабдяване и канализация " (ВиК) ЕООД в Плевен във връзка наложения от няколко дни режим на водата в града и 10 села в общината. " Имаме уверението на управлението на ВиК- Ловеч, че при първа опция ще се завиши подаваната вода за Плевен, с цел да може да се облекчи обстановката с водоснабдяването денем. Ловеч обаче, също е на режим, а равнището на реките и там е под сериозния най-малко ", разясняват от плевенското сдружение.

От там напомнят, че и локалните водоизточници от водоснабдителни групи " Биволаре ", " Крушовица " и " Долна Митрополия " също са с фрапантно намалял дебит. " Винаги сме разчитали от тях да се компенсират недостигащите водни количества от " Черни Осъм ". В този миг това не е допустимо ", прибавят от ВиК – Плевен.

Припомняме, че водният режим в Плевен и част от селата в общината се вкара от 7 октомври до 30 ноември. Водата се стопира денем от 13:00 до 17:00 часа и нощем от 23:00 до 05:00 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР