За да допринесе за „информационното уплътняване“ при посещението на премиера

...
За да допринесе за „информационното уплътняване“ при посещението на премиера
Коментари Харесай

Политологът Антон Тодоров със сигнал до Кирил Петков за „хора и теми важни за обществото“

За да способства за „ осведомителното уплътняване “ при визитата на премиера Кирил Петков в прокуратурата на следващия ден, някогашният народен представител Антон Тодоров подаде сигнал в приемната на Министерския съвет през днешния ден, в който се съдържа лист от изявления за „ хора и тематики значими за обществото “, за които работата на държавното обвиняване „ не би трябвало да остава във въздуха “, разгласи на фейсбук страницата си политологът.

„ Убеден съм, че ще погледнете доста съществено – както е присъщо за Вас – на тази информация и ще я приложите към набора от изявления и медийни следствия, с които на следващия ден ще се визиите пред Върховна касационна прокуратура (ВКП) “, написа Тодоров.

В сигнала си до сегашния министър председател преди всичко политологът и проверяващ публицист слага обява в уеб страницата на в. „ Труд “ от 27.05.21 година за Петков в качеството му на министър на стопанската система. В материала се приказва за „ подозрения за присъединяване на министър Кирил Петков от служебния кабинет на Стефан Янев в схеми за укриване на налози “, които се пораждат от наличните данни в обществените регистри за обвързваните с него компании “.

„ Настоявам да изискате от прокуратурата подборна информация какво прави тя по този извънредно значим за обществото проблем “, акцентира Антон Тодоров. Той припомня на премиера за още един сигнал във връзка на предприемаческата му активност в страната. Друга обява на в. „ Труд “ от 13.01.22 година показва, че „ компания на Кирил Петков е уредена с евтина земя “. Изданието оповестява, че това излиза наяве от „ отговор на министъра на стопанската система Корнелия Нинова на въпрос на Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. Става дума за компанията „ Волаком “ на сегашния министър председател, която преди години е купила терен в индустриална зона „ Божурище “ за 18 лева./кв. м, до момента в който друга компания по това време е купила земя на цена 30 лева./кв. м..

„ Прокуратурата работи ли по този любопитен и интересуващ доста български жители проблем “, пита в сигнала Тодоров.

Следва още по-интересен сигнал в медиите за шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

„ Г-н министър председател, единствено тази информация, че шефът на приходната организация е „ продал “ компанията си на безимотно лице, във всяка страна, която е част о
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР