За да бъдем по-щастливи в родината ни, трябва всеки да

...
За да бъдем по-щастливи в родината ни, трябва всеки да
Коментари Харесай

Четвъртокласникът Боян: И сега България се нуждае от герои като Левски

За да бъдем по-щастливи в родината ни, би трябвало всеки да се опита да бъде като Васил Левски, счита четвъртокласникът от Шумен Боян Алтунян. Заради своята благодарност към Апостола, момчето взема решение да означи 150-ата годишнина от обесването му с декламация.

В неговото учебно заведение - СУ " Панайот Волов ", цяла седмица има мероприятия, отдадени на годишнината, само че Боян изискал помощ от учителите, с цел да изберат уместно стихотворение. Научил произведение на Недялко Йорданов на един мирис, а мястото за рецитацията му била ясна - паметника на Левски в центъра на Шумен.  
Много го почитам, тъй като в този момент нас нямаше да ни има без него. Възхищава се както на смелостта му, по този начин и на неговата досетливост, показва подбудите си Боян. Той напомня, че Левски се е дегизирал непрекъснато, а това е било мъчно, само че и нужно, с цел да не бъде хванат.
 
Ако спечелвам, печели цялостен народ, в случай че изгубя - изгубвам единствено себе си, напомня думите на Апостола Боян и отбелязва, че Левски е изгубил себе си, само че от делото му е спечелил целият народ.

Боян пък счита, че точно да убеди народа е било най-трудното в делото на Левски. Успял е с пламенните си думи, размишлява ученикът.

Той добавя, че и в този момент България се нуждае от такива герои. Всеки един от нас може да наподобява на Левски, в случай че е задоволително проницателен и самоуверен и наложително да обича родината ни както него, споделя Боян, който всеки ден ще се стреми да се приближи по чистотата на делата си до Апостола на свободата./Darik
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР