За да бъде тортата вкусна и красива, е важно какъв

...
За да бъде тортата вкусна и красива, е важно какъв
Коментари Харесай

Лесни и вкусни кремове за торти

За да бъде тортата вкусна и красива, е значимо какъв ще е кремът, с който ще се мажат блатовете. Един от най-вкусните кремове за торти, който се подготвя бързо и елементарно, е кремът с кондензирано мляко и банани.

Продукти: 200 г масло, 1 консерва кондензирано мляко, 3 узрели банана. Омекналото масло се разрушава с миксер до пяна, като последователно се прибавя кондензираното мляко.

Бананите се настъргват на едро, прибавят се в крема и всичко се разбърква добре. След като се намаже тортата с този крем, се оставя за половин час на стайна температура, а по-късно се слага в ледник за три часа.

Меден крем за торта се прави елементарно, а комбинацията от мед, масло и орехи го трансформира в повсеместен крем със страховит усет. Той е подобаващ за всички типове блатове.

Продукти: 1 супена лъжица мед, 100 г пудра захар, сока от половин лимон, 1 жълтък, 100 г орехи, 100 г масло. В омекналото масло се прибавя захарта, жълтъкът, медът, лимоновия сок и всичко се разрушава, до момента в който се сгъсти.

 Лесни и вкусни кремове за торти

Добавят се последователно смлените орехи. Преди да се нанесе върху тортата, кремът се оставя за половин час да престои в хладилника. След като се намаже, тортата се оставя за два-три часа в ледник.

Кремът от бита сметана е апетитен и гръмък и подобаващ за всяка торта. Той е с гальовен усет. Този крем може да се сервира и като независим десерт, декориран с настърган шоколад и плодове.

Продукти: 1 чаена чаша заквасена сметана, 10 г желатин, 1 ванилия, ½ чаена чаша пудра захар. Разбивайте сметаната в тенджера, която сте сложили в огромен съд със студена вода.

Когато сметаната се сгъсти, последователно прибавете пудрата захар и ванилията и прибавете желатина, който авансово сте накиснали за двадесет минути в студена вода и сте разтворили на водна баня.

Разбивайте още пет минути. За да бъде кремът стегнат, разбийте го тъкмо преди да намажете с него тортата, като последователно увеличавате скоростта на разтрошаване.

Шоколадовият крем остава мек и апетитен, само че не се разтича, по тази причина е подобаващ за намазване и декорация на торти, пасти и еклери. Продукти: 200 г шоколад, 100 г прясно мляко или течна сметана, 20 г масло, 1 консерва кондензирано мляко.

На водна баня разтопете шоколада, прибавете маслото и млякото. След това прибавете кондензираното мляко и варете до втвърдяване, като от самото начало разбърквате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР