За да бъде изпълнен мандатът, ГЕРБ-СДС иска извинение от ПП-ДБ

...
За да бъде изпълнен мандатът, ГЕРБ-СДС иска извинение от ПП-ДБ
Коментари Харесай

Какви са условията, за да има кабинет „Габриел“ ОБЗОР

За да бъде изпълнен мандатът, ГЕРБ-СДС желае опрощение от ПП-ДБ и чак по-късно биха могли да се върнат още веднъж към договаряния. Това съобщи през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов към ПП-ДБ на брифинг в постройката Народното събрание, като добави, че " те са посочили същинското си лице нощес ".

По думите му едно „ извинявай “ може да ги върне на масата за договаряния. " Преди 9-10 месеца в една странна настройка взехме решение да има държавно управление. През това време дадохме десетки конференции дружно с ПП-ДБ. Учудвам се, че за това време не се научиха да не употребяват прилагателни. Те демонстрираха същинското си лице нощес ", заяви той.

" Дадените от през вчерашния ден заявления за отвод са в нарушаване на сделката ни, че тези кабинети ще работят при ротация за 18 месеца, с цел да им се желае единодушие. Много е мъчно да накарам партията към този момент да се върне обратно ", съобщи Борисов.

► Мария Габриел зае същата позиция.

" Най-напред чакам опрощение за епитетите и обидите. За 9 месеца не съм си разрешила нищо сходно, по този начин и ще продължи. Не съм нарушила Конституцията. Указът е публикуван за назначение на министър-председател. По отношение на министрите - всички те са поели ангажимент за интервал от 18 месеца, а на 9-ия месец има ротация сред министър-председателя и заместника му ", това сподели претендентът за министър-председател.

► Според ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски Христо Иванов желае избори.

" Човекът, който хвърля България в избори, се споделя Христо Иванов. Трябва неговите сътрудници да се разсънят в лицето на Кирил Петков, Асен, Наско да седнат до него и да му кажат: " Седни си на столчето и недей да буташ България в безвремието ", безапелационен бе той.
Бихме могли да се върнем към договаряния, ще го предложа на сътрудниците, само че решението ще го вземем дружно. Отнасяме се отговорно към обстановката, даваме си сметка, че обществото не желае избори, казахме го нощес без значение от страстите " Това сподели в коридорите на Народното събрание водачът на " Демократи за мощна България " (ДСБ) Атанас Атанасов, който е един от водачите в обединението " Продължаваме промяната – Демократична България " (ПП-ДБ).

Атанасов: Бихме могли да се върнем към договаряния, ще го предложа на сътрудниците
► Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също изрази позиция по проблема – съгласно нея " отиваме на нови избори ".

По думите ѝ " това е естественият завършек на един анормален сговор ".

" Бойко Борисов се опасява за себе си и единственото нещо, което желае, е да оцелее и да си резервира кожата. Затова изгаря всичко в близост. Унищожи ПП-ДБ, изгаря личната си група, изгори и Мария Габриел. Някои от ГЕРБ я назоваха " царицата на шахматната дъска ", само че се оказа, че е една пешка, която той движи и даже принуди да излъже. Това е неговата цел - да не се възвърне делото „ Барселонагейт “, чекмеджетата - единствено да оцелее ", безапелационна бе Нинова.

Твърдението ѝ е, че ПП–ДБ са създали едно от най-големите изменничества в модерната политическа история. " Те излъгаха тези хиляди, които бяхме по площадите и искахме същинска смяна. Няма по какъв начин това нещо да свърши добре. Казвам го със самочувствие, че ние от Българска социалистическа партия имаме цялостното политическо право да го кажем, тъй като останахме единствените, които не се прегърнаха с мафията и се борихме ", заяви тя.

Малко по-рано, преди тези изявления, Кирил Петков в студиото на „ Здравей, България ” разяснява обстановката: " Това, което се случи през вчерашния ден, беше невиждано. Това беше политическа машинация. Въпросът е за какво се прави всичко това. Мария Габриел направи голяма неточност, която се показва в това, че се е съгласила да бъде натисната от Борисов ".
Припомняме, че ябълката на раздора бе върнатият осъществен мандат на президента Румен Радев от претендента за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, а по-късно от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) излязоха с остра реакция и смъкнаха доверието си от нея, а претенденти за министри от групировката си направиха отказ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР