За четвърта поредна година в Девин се провежда състезанието „

...
За четвърта поредна година в Девин се провежда състезанието „
Коментари Харесай

За 4-та година в Девин провеждат състезанието Аз мога – тук и сега

За четвърта поредна година в Девин се организира надпреварата „ Аз мога -тук и сега” по непознати езици, речеви и отзивчиви умения за възпитаници от 7 до 12 клас.
В тази просветителна самодейност се включват деца с напреднали езикови познания.
Снощи кметът на общината Красимир Даскалов приветства ръководителите, учителите и учениците за добре пристигнали като направи публично разкриване на чуждоезиковото съревнование.


„ Дерзайте, вие и познанието ви по непознати езици сте ”мостът” по пътя нагоре към триумфа. Когато я няма езиковата преграда и разделиш ”не мога” със запетая, то тогава започваш да ”береш плодовете” на персоналния ти триумф и си казваш: „ Не,мога! Аз към този момент мога тук и в този момент! “, уточни градоначалникът
Това е и мотото на събитието, което продължава до през днешния ден.
Община Девин като европейска разрастваща се туристическа дестинация напълно поддържа тази самодейност и насърчаването на младото потомство към проучването и усъвършенстването на непознати езици.
Състезанието се организира върху три съществени компетентности в три езика – слушане с разбиран, четене с схващане и основаване на текст. Формата, под която вземат участие учениците е единствено самостоятелно, единствено в една категория, като всеки попада в една от следните възрастови категории: 7 – 8 клас, 9 -10 клас; 11 – 12 клас.
Партньори на фондация „ Аз мога “ в организацията на надпреварата са също РУО – Смолян, и Американския университет в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР