За четвърта поредна година Столичната библиотека се включва като партньор

...
За четвърта поредна година Столичната библиотека се включва като партньор
Коментари Харесай

На четене в планината канят на Еньовден

За четвърта поредна година Столичната библиотека се включва като сътрудник в честванията по случай Еньовден, проведени от Национален комитет " Петър Димков " и Дирекция " Политическа партия Витоша ". Традиционно празникът ще стартира в 8 ч. от Княжево (градинката на посл. спирка на трамвай 5) с туристически поход по маркираната пътека " Aлея на билките " с мисли на Петър Димков.

Началото на фолклорната стратегия е в 12.30 ч. на естрадата пред хижа " Момина канара ", където гости ще имат опция да вземат присъединяване и във възстановката на остарели национални традиции - провиране под арка от 77 и половина билки, " медена питка ", ръсене с " мълчана вода " и други Ще бъде даден и старт на състезанието за детско творчество " Нарисувай ми билка ".

Столичната библиотека се включва в празника с планинско четене с поетите Йордан Евтимов, Лъчезар Лозанов и Георги Гаврилов; забавни заглавия от издания на Петър Димков, съхранявани във фонда, както и обвързваните с празника, билките и природосъобразния метод на живот; фотоизложбата " Очи сред клоните ", в която създателят Алпер Османов демонстрира горски претекстове с акцент животни от дълбините на горите; Библиобус, в който искащите могат да станат читатели на Библиотеката на София и да си вземат книги; планинска къщурка на " Момина канара ", заредена с нови книги; безвъзмездни едногодишни читателски карти, осигуряващи цялостен достъп до ресурсите на Столичната библиотека.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР