За четвърта поредна година Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще

...
За четвърта поредна година Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще
Коментари Харесай

За четвърта поредна година СУ ще участва в Европейските дни на наследството

За четвърта поредна година Софийският университет "Св. Климент Охридски " ще взе участие в Европейските дни на наследството, оповестиха от висшето учебно заведение.

В събота, 21 септември, сред 10.00 и 16.00 часа искащите ще могат да посетят Ректората и да прегледат Музея на Софийския университет, аулата и Централното предверие, Музея по палеонтология и исторична геология, и Музея по минералогия, петрология и потребни изкопаеми на СУ.

От 10.00 до 16.00 часа посетителите на Университетската библиотека "Св. Климент Охридски " ще могат да се срещнат с историята на първата профилирана библиотечна постройка в България и да прегледат изложбата "Ръкописната етнографска колекция ", експонирана в Централното предверие на библиотеката.

Отново от 10.00 до 16.00 часа ще бъде отворена и музейната експозиция за история на радиото в България "Проф. Веселин Димитров " в постройката на Факултета по публицистика и всеобща връзка на СУ, както и Университетската ботаническа градина, на ул. "Московска " 49.

В неделя, 22 септември, от 9.00 до 11.00 часа ще може да бъде посетен и Богословският факултет на Софийския университет, на площад "Св. Неделя " 19.

Европейските дни на наследството ще се състоят на 21 и 22 септември под мотото "Изкуства и развлечения ". В София самодейността се провежда от Френския институт в България, от Министерството на културата и от Столичната община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР