За буталата и цилиндрите намаляването на смазката може да доведе

...
За буталата и цилиндрите намаляването на смазката може да доведе
Коментари Харесай

Опасно ли е по-гъстото масло за двигател на употребяван автомобил?

За буталата и цилиндрите намаляването на смазката може да докара до пагубни последствия

Сервизната процедура, с която доста притежатели на коли са се сблъсквали, демонстрира, че постоянно се употребяват двигателни масла с по-висок вискозитет от предложения от производителя. Това се предлага от някои експерти за по-стари мотори и се прави за да се понижи разхода на масло. Опасно ли е обаче това?

Както означават експертите, тази обстановка се следи освен през летния сезон, когато температурата на въздуха се покачва, само че и през студения сезон. Собствениците на коли изясняват смяната във типа на смазката и с обстоятелството, че елементарното двигателно масло става доста течно и затова стартира да обработва частите на силовия елемент неефективно, написа.

Каквото и да си мислите, би трябвало да имате поради дизайнерските характерности на моторите. Спомнете си, че по време на работа вътрешните елементи на мотора, изключително в зоната на горивната камера, постоянно се нагряват до няколкостотин градуса. В тази връзка обособените силови елементи, изключително азиатските, реагират много внезапно на измененията във вискозитетните характерности на употребяваното смазочно масло.

Като илюстративен образец може да се отбележат бензиновите мотори на Hyundai и Kia. Техните помпи постоянно стартират да изпитват усложнения при изпомпване на по-вискозен лубрикант с, да вземем за пример, показател 10W40. А родните водачи постоянно го употребяват вместо маслото с показател 5W30, предписано в инструкциите. И при високи обороти (да речем над 3000 оборота в минута) това може да сътвори съществени проблеми.

А за буталата и цилиндрите намаляването на количеството масло може да докара до пагубни последствия. Без задоволително смазване буталните пръстени и стените на цилиндъра стартират да се износват мощно. В последна сметка това неизбежно води до ранен главен ремонт на мотора, който би могъл да бъде избегнат с верните масла.

Накратко, в случай че на вашия автомобил е предписано масло с показател 5W30, тогава би трябвало да се употребява точно такова, без значение от пробега. Ако разходът на масло е огромен, то по-добре да прибегнете до ремонт на мотора и да отстраните повода, а не да сипвате по-гъсти масла. Посочената рекомендация за избор на моторни смазочни материали е изключително настояща у нас, защото актуалният ни автопарк е кондензиран с използвани коли от разнообразни производители.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР