За бизнесът на Васил Божков в лотарията отговорна е комисията

...
За бизнесът на Васил Божков в лотарията отговорна е комисията
Коментари Харесай

Божков е толериран от комисията по хазарта, но не и от правителството, смята Менда Стоянова

За бизнесът на Васил Божков в лотарията виновна е комисията по хазарта и не одобрявам внушенията, че за нарушаванията в нея, би трябвало да носят отговорност Народното събрание, държавно управление или кой ли още не, разгласи през днешния ден по " Нова телевизия " ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стойнова.

Тя призна, че толериране към предприемача от комисията има, в случай, че за пет години държавният регулаторен орган не е разкрил, приемането от неговите компании на заявления с погрешно наличие. Стоянова добави, че по една или друга причина комисията е била стимулирана да толерира този бизнес.

В четвъртък Апелативният профилиран съд остави дефинитивно в ареста някогашния ръководител на Комисията по
хазарта Огнемир Митев. Той е упрекнат, че е взел участие в проведена незаконна група, ръководена от предприемача с ползи в хазарта Васил Божков.Менда Стоянова изрично не се съгласи, че недостатъци в Закона за хазарта дават опция да се заплащат по-ниски налози. Преди две седмици се разбра, че поради заплащане на такси по по-ниски цени от частни хазартни оператори, т.е. от частните лотарии, не са събрани към 210 млн. лева

Бързината, с която депутатите одобриха дефинитивно измененията в него и не разрешиха на частници да провеждат лотарийни игри тя разяснява по този начин: " Случи се бързо, само че през вчерашния ден Валери Симеонов, който знаете какъв брой е припрян, като гони някаква идея, предложи на Народно събрание да го включи като точка, а и текстовете бяха подготвени.

Без нито едно изявление за 21 минути през вчерашния ден сутринта Народното събрание дефинитивно одобри препоръчаните от водача на НФСБ Валери Симеонов промени в Закона за
хазарта, с които се отстраняват частните лотарии. Гласуването на измененията беше вкарано като изключителна точка в дневния ред на депутатите през вчерашния ден, откакто в четвъртък след обяд измененията бяха утвърдени на второ четене от водещата бюджетна комисия (всичко за признатите текстове четете тук).

Липсата на гратисен интервал от шест месеца за привършване на предлагането от частници на лотарийни билети, какъвто в началото присъстваше в плана на закон, Стоянова изясни с обстоятелството, че подобен не е необходим. " Смисълът на поправките е да спре тази полуда, която се вихри ", добави тя.

Бързата поддръжка на настоящето предложение на Валери Симеонов и неналичието на такава за предходния му опит за ограничение на т.нар мек
хазарт, Менда Стоянова изясни с разликата в текстовете.

Преди се искаше цялостно ограничение на рекламите, което на никое място по света го няма. Ако забраним тотално рекламата, то е по-добре да забраним тотално активността. Сега се предлага нещо друго - тя да се реализира само и единствено от страната ", добави ръководителят на парламентарната бюджетна комисия.

Менда Стоянова изясни и за какво държавната
лотария ще е по-добра от частната - билетите ще се оферират единствено на обособени места, като ще се ограничи дистрибуцията и всички доходи след покриване на разноските и погашение на облагите ще се дават на Министерство на спорта, като ще се употребяват за спонсориране на спорта, а част от тях и за просвета.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за
хазарта (112)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР