За България Япония е ключов партньор в Източна Азия, посочи

...
За България Япония е ключов партньор в Източна Азия, посочи
Коментари Харесай

Радев се срещна с представители на японските корпорации

За България Япония е основен сътрудник в Източна Азия, уточни президентът Румен Радев на среща с представители на японски корпорации, които са на посещаване у нас и чийто годишен оборот възлиза на 390 милиарда долага. Форумът, проведен в президентството, цели да насърчи вложенията на японските компании у нас.
Японски компании към този момент влагат във високи технологии у нас, напомни президентът Румен Радев и акцентира, че страната ни предлага положителни условия за бизнес спрямо други страни от Централна и Източна Европа. „ България дава своите преимущества и като стратегическа локация, и като стопански благоприятни условия “.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов добави, че преимуществата на България са ниските налози и квалифицираните експерти.„ Сега е моментът и японският бизнес, и българският бизнес да презентират най-хубавото, което имат и могат “.

Възможности за съдействие има и в областта на туризма, добави ръководителят на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев.

„ Един размер от към 12-13 000 туристи, които годишно посещават България, към момента не е това, което бихме желали, само че след такава представителна делегация съм уверен, че най-малко ще удвоим гостите “.

Българо-японските връзки имат капацитет за развиване, акцентира посланикът на Япония в България Масато Ватанабе. „ България се възприема като добра основа за бизнес поради развиването на търговски канали към Европейски Съюз. Добрият достъп до Западните балкани и други близки прилежащи региони също е преимущество за японските компании “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР