За баланса, който е в основата на всичко. За грижата

...
За баланса, който е в основата на всичко. За грижата
Коментари Харесай

Луиз Хей и д-р Мона Лиза Шулц: Не е егоистично да мислите за собствените си нужди, външност и щастие!

За салдото, който е в основата на всичко. За грижата за себе си. Психологически техники от Луиз Хей, за излекуване на мисловните модели, които предизвикват натрупването на ненужно тегло. Да прозрете за какво капвате от отмалялост, помагайки на другите, до момента в който личните ви потребности остават непосрещнати. Не е належащо да спрете да вършите положително или да помагате на другите или да станете егоисти. Луиз Хей и доктор Мона Лиза Шулц за връзката сред прочувствените алтернативи и натрупването на тегло – фрагмент от книгата Всичко е наред.

Изличаването на старите, отрицателни мисловни модели е изключително значима стъпка за хора с проблеми с тежестта. Ниското самоуважение може да води до несъразмерни саморазрушителни мисли. Променете тези мисли с положително, поддържащо самоуважението ви одобрение, като:

Аз обичам рационално. Грижа се и поддържам другите дотолкоз, доколкото се грижа и поддържам себе си.

Ако сте милосърден, общителен и великодушен другар, отлично на вас! Но не забравяйте да бъдете еднообразно отдадени и на себе си.

Не е егоистично да мислите за личните си потребности, осанка и благополучие. Всъщност, правейки го, е единственият метод да сте същински другар, сътрудник или родител.

Ако не се грижите за себе си, в някакъв миг няма да има какво да давате.

Така че първото нещо е да видите за какво се раздавате на другите за ваша сметка. Вярвате ли, че сте почтени за нещо единствено в случай че сте нужни на другите? Можете ли да си визиите взаимодействие или обстановка, когато сте се държали по този метод? пробвайте да си водите мемоари за това. Вижте дали ще можете да установите за какво се чувствате по този метод.

Работете против това погрешно разбиране, а най-хубавият метод е да си осигурите отдих от отговорности.

Отделете един ден в месеца или няколко часа седмично, когато да не вършиме нищо за никого. Това ще е време да се концентрирайте единствено върху себе си. Посетете семинар или си намерете занимание, което ви носи наслада. Подхранете самоуважението си. Осмислете, че имате вътрешно достолепие и че не трябва да оценявате себе си единствено поради това, което вършиме за другите.

Всичко е наред – Луиз Хей, Мона Лиза Шулц, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР